Συνταγή για Φουσκωτή Μηλόπιτα Κεικ .Φουσκωτή Μηλόπιτα κέικ από την Τζένη Τσανακτσίδου. Μια ζουμερή μηλόπιτα που θα σας ενθουσιάσει
- αυγα 3
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 ποτήρια
- σπορέλαιο 1 ποτήρι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 1
- αμυγδαλα κατα βούληση
Υλικά
Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη Φουσκωτή Μηλόπιτα Κεικ από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου. Αυτή η μηλόπιτα δεν είναι μία κλασική μηλόπιτα. Είναι μηλόπιτα κέικ. Θα την φτιάξουμε με γέμιση από μήλα, ζάχαρη και κανέλα.
Δοκιμάσαμε αυτή την μηλόπιτα και ξετρελαθήκαμε. Είναι αφράτη και η γέμιση από τα μήλα λιώνει στο στόμα. Σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι κι αν σας αρέσουν τα μήλα τότε δε θα μπορείτε να πείτε όχι σε αυτή τη πανεύκολη και πεντανόστιμη μηλόπιτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Φουσκωτή Μηλόπιτα Κεικ
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση για την μηλόπιτα
Αρχικά καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα με τα μήλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτά και ανακατεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι. Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή σε ένα τσέρκι 28 ν. Ρίχνουμε το μισό μείγμα και το στρώνουμε. Βάζουμε από πάνω την κρύα γέμιση των μήλων και την στρώνουμε. Στο τέλος με προσοχή βάζουμε πάνω στα μήλα, το υπόλοιπο μείγμα και το ισιώνουμε.
Δείτε ακόμα Μηλόπιτα κέικ του Παναγιώτη Παπαδάκη
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε. Ελέγχουμε μετά τα 30 λεπτά ψησίματος με ένα ξυλάκι από σουβλάκι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμη.
Tips Φουσκωτή Μηλόπιτα Κεικ
Μετράμε όλα τα υλικά μας με το ίδιο ποτήρι των 250 ml.Επισης μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα