Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας το απόλυτο ανοιξιάτικο γλυκό ψυγείου και φυσικά μιλάμε για το Φραουλένιο Cheesecake με λευκή σοκολάτα . Ένα απολαυστικό φραουλένιο cheesecake στην κρέμα αλλά και στην επικάλυψη του. Η λευκή σοκολάτα έρχεται να κάνει αυτό το Φραουλένιο cheesecake με λευκή σοκολάτα πρωτότυπο και αξέχαστο στην γεύση.
- κρεμα γαλακτος 250 γρ
- τυρί κρέμα 250 γρ
- λευκή σοκολάτα 150 γρ
- ζελατίνη 10.γρ φύλλα (5 φύλλα των 2 γρ)
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτάκι
- νερό 4 κ.σ καυτό
- φραουλες 1 κεσεδάκι
Υλικά
Το Φραουλένιο cheesecake με λευκή σοκολάτα είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά αφού έχουν πολύ ελαφριά γεύση και φυσικά αποτελεί την αγαπημένη μας παραλλαγή για cheesecake. Αν σας αρέσουν οι φράουλες τότε σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα ολόκληρα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφού γίνουν σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα μπισκότα μέσα στο λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε κυβάκια. Κρατάμε λίγες φράουλες στην άκρη για την διακόσμηση.
Απλώνουμε στην βάση από ένα τσέρκι αποσπώμενο 26 εκ. το μείγμα του μπισκότου. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μία λεία κρέμα, σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος βροχηδόν.
Αφού πήξει η κρέμα προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά και βροχηδόν, έτσι ώστε να προλάβει να ενσωματωθεί με το μείγμα. Στο μεταξύ έχουμε λιώσει στον φούρνο μικροκυμάτων την λευκή σοκολάτα και έχουμε βάλει τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό για να μουσκέψουν.
Δείτε ακόμα Cheesecake καραμέλα χωρίς ψήσιμο
Προσθέτουμε λοιπόν την λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά την ζελατίνη μέσα στις τέσσερις κουταλιές της σούπας καυτό νερό, μέχρι να διαλυθεί. Τις προσθέτουμε κι αυτές μέσα στο μείγμα.
Απλώνουμε την μισή κρέμα στην βάση. Προσθέτουμε και κάνουμε στρώσεις με τις φράουλες σε κυβάκια πάνω στην κρέμα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα που κρατήσαμε. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Το ιδανικό θα ήταν να το αφήσουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ. Αφού παγώσει το διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες και σαντιγί. Μπορούμε να βάλουμε και μπισκότα.
Συμβουλές για το Φραουλένιο Cheesecake με λευκή σοκολάτα
Τα μπισκότα τα βάζουμε στο μούλτι χωρίς να διαχωρίσουμε την κρέμα από το μπισκότο. Λιώνουμε την σοκολάτα και διαλύουμε την ζελατίνη πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία της κρέμας για να έχετε έτοιμα τα μείγματα για χρήση όταν χρειαστεί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή