Συνταγή για γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με κρέμα, ζελέ, φρυγανιές και φρέσκες φράουλες στο πυρεξ
από τη φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου.
- φρυγανιά 15 περίπου
Για τη βάση
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- κάστερ πάουντερ 80 γραμμάρια
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα
- Γάλα φρέσκο 600 ml
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- άνθος αραβοσίτου 2 φακελάκια με γεύση φράουλα
Για τη κρέμα φράουλας
- ζελέ 2 φακελάκια φράουλα
Για το ζελέ
- φραουλες 1 κεσεδάκι περίπου
Για τη διακόσμηση
Μαρμελάδα φράουλα της Σόφης Τσιώπου
Η Άνοιξη ήρθε και έφτασε η εποχή της φράουλας. Είναι πεντανόστιμες σε φρουτοσαλάτα, με ζάχαρη ή με σαντιγί και σίγουρα είναι ένα πρώτης τάξεως υλικό για γλυκά και μαρμελάδες. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε φραουλένιο γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα, φρυγανιές και φρέσκες φράουλες. Δροσερό, οικονομικό και ελαφρύ για όλη την οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές:
Εκτέλεση για το φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Ξεκινάμε τη συνταγή μας με το σιρόπι. Συγκεκριμένα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φρυγανιές και τις σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
Ξεκινάμε την κρέμα βανίλιας βάζοντας στη κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και αφού πήξει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και την στρώνουμε με προσοχή πάνω στις φρυγανιές.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα φράουλας βάζοντας σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και τον ανθό αραβοσίτου με γεύση φράουλα. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Αφού κρυώσει την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα βανίλιας. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτουμε πάνω από το κρύο γλυκό τις φρέσκες φράουλες και περιχύνουμε το γλυκό με το ζελέ, αφού έχουμε αφήσει πρώτα το ζελέ να πήξει λίγο. Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά στο ψυγείο, μέχρι να πήξει το ζελέ και σερβίρουμε.
Tips για το φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Το κάστερ πάουντερ είναι το κορν φλάουρ με άρωμα βανίλιας. Αντί για κάστερ πάουντερ μπορείτε να βάλετε κορν φλάουρ και 1 κάψουλα βανίλιας.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια