Συνταγή για δροσερό μπισκοτόγλυκο με φράουλες για την Κυριακή του Πάσχα, μετά το αρνί στη σούβλα με πλούσια κρέμα και ζελέ με άρωμα φράουλας. Ενα εύκολο φραουλόγλυκο με οικονομικά υλικά
από τη Τζένη Τσανακτσίδου.
- μπισκότα 1μιση πακέτο πτι μπερ
- Γάλα φρέσκο 200 ml
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 500 ml πλήρης
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
- ζελέ 1 φακελάκι φράουλα
Για τη κρέμα
Μπισκοτόγλυκο με κάστερ πάουντερ
Σήμερα σας έχουμε ένα ανοιξιάτικο, δροσερό και ελαφρύ γλυκό που σας προτείνουμε για το Πασχαλινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα. Μετά το τσιμπούσι με τα κρέατα σούβλας θέλουμε ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό και αυτό το φραουλογλυκό είναι ότι πρέπει. Με λίγα και οικονομικά υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φραουλογλυκό ψυγείου για το Πάσχα:
Εκτέλεση για το φραουλογλυκό ψυγείου για το Πάσχα
Αρχικά παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπερ και τα βουτάμε μέσα στο γάλα. Τα απλώνουμε σε ένα τσέρκι 26ν κάνοντας δύο στρώσεις. Φτιάχνουμε τον έναν φάκελο ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να πήξει λίγο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
Προσθέτουμε και το ζελέ στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό και πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες.
Εύκολο μπισκοτόγλυκο με κορν φλάουρ
Στη συνέχεια απλώνουμε τις φρέσκες φράουλες πάνω στη κρέμα και φτιάχνουμε το άλλο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το ρίχνουμε από πάνω και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως το ζελέ.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr