Το πάγωμα των βοτάνων που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα είναι ο απλούστερος τρόπος για να διατηρήσουν τη γεύση τους και να παραμείνουν φρέσκα, νόστιμα και θρεπτικά! βότανα, όπως ο βασιλικός, ο μαϊντανός, το σχοινόπρασο, ο δυόσμος και ο άνηθος,τωρα μπορουμε να τα εχουμε συνεχεια φρεσκα στη κουζινα μας
1. Ξεπλύνετε τα βότανα σας καλά κάτω από κρύο νερό.
2. Ψιλοκόψτε τα βότανα σας χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.
3. Με ένα κουτάλι βάλτε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά σας σε μια παγοθήκη φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα και συσκευασμένα αρκετά σφιχτά.
4. Συμπληρώστε προσεκτικά την παγοθήκη με κρύο νερό και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη για 12+ ώρες.
5. Μόλις καταψυχθούν, βγάλτε τα παγάκια και τοποθετήστε τα σε μια σακούλα τροφίμων με την ετικέτα (βότανα), και βάλτε τα πάλι στην κατάψυξη.
6. Για να τα χρησιμοποιήσετε, απλά ρίχνετε τα παγάκια με τα βότανα σε σούπες, μαγειρευτά φαγητά, σάλτσες ή οπουδήποτε αλλού θέλετε να προσθέσετε γεύση.
πηγή: neadiatrofis.gr
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα