Συνταγή για φρέσκα τηγανιτά καλαμαράκια για της Σαρακοστή με το απόλυτο μυστικό για να είναι μαλακά και όχι σα λάστιχο
από τη φίλη μας Πόπη Μητραλέλη.
- καλαμαρακια 1 κιλό περίπου
- λεμονι Χυμός από 1
- τσίπουρο 1 ποτηράκι με γλυκάνισο
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
Για το πανάρισμα
Καλαμαράκια με αφράτο πουρέ
Τα καλαμαράκια είναι ο Νο1 μεζές. Ακόμη και οι άνθρωποι που δεν αρέσκονται στα ψάρια και στα θαλασσινά, γαρίδες και καλαμαράκια σίγουρα θα φάνε! Όμως χρειάζεται να ξέρουμε κάνα δύο μυστικά, για να μας βγουν τα καλαμαράκια αφράτα και τρυφερά και όχι λάστιχο. Πάμε να μαγειρέψουμε καλαμαράκια με το μυστικό για να βγουν μαλακά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανιτά καλαμαράκια:
Εκτέλεση για τα τηγανιτά καλαμαράκια
Καλαμαράκια στη λαδόκολλα
Αφού καθαρίζουμε τα καλαμάκια τα βάζουμε να μουλιάσουν στον χυμό λεμονιού και στο τσίπουρο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα αλουμινόχαρτο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Περνάμε από το αλεύρι τα καλαμαράκια από όλες τις πλευρές και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν χρυσά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15