Συνταγή για φρέσκα τηγανιτά καλαμαράκια για της Σαρακοστή με το απόλυτο μυστικό για να είναι μαλακά και όχι σα λάστιχο
από τη φίλη μας Πόπη Μητραλέλη.
- καλαμαρακια 1 κιλό περίπου
- λεμονι Χυμός από 1
- τσίπουρο 1 ποτηράκι με γλυκάνισο
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
Για το πανάρισμα
Καλαμαράκια με αφράτο πουρέ
Τα καλαμαράκια είναι ο Νο1 μεζές. Ακόμη και οι άνθρωποι που δεν αρέσκονται στα ψάρια και στα θαλασσινά, γαρίδες και καλαμαράκια σίγουρα θα φάνε! Όμως χρειάζεται να ξέρουμε κάνα δύο μυστικά, για να μας βγουν τα καλαμαράκια αφράτα και τρυφερά και όχι λάστιχο. Πάμε να μαγειρέψουμε καλαμαράκια με το μυστικό για να βγουν μαλακά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανιτά καλαμαράκια:
Εκτέλεση για τα τηγανιτά καλαμαράκια
Καλαμαράκια στη λαδόκολλα
Αφού καθαρίζουμε τα καλαμάκια τα βάζουμε να μουλιάσουν στον χυμό λεμονιού και στο τσίπουρο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα αλουμινόχαρτο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Περνάμε από το αλεύρι τα καλαμαράκια από όλες τις πλευρές και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν χρυσά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει