Εύκολο και απλό frosting καραμέλας, για επικάλυψη μάφινς, κεκάκια, τούρτες, και για πολλά άλλα γλυκίσματα, και χρήσεις.
Υλικά:
225 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. νερό
60 γρμ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουτ. γλ. αλάτι.
160 γρμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα, και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι το μίγμα να πάρει ένα σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα. Περίπου 6 – 7 λεπτά.
2. Αφαιρούμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζεστή κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει λεία. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με το αλάτι, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
4. Σταματάμε το μίξερ, ξύνουμε τις πλευρές του κάδου με μια σπάτουλα, και προσθέτουμε την καραμέλα.
5. Χτυπάμε με μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
6. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 – 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι για να σφίξει.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια