Συνταγή για τραγανές πικάντικες φτερούγες, ψημένες στον φούρνο με dressing πορτοκαλιού που τις συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανιτές. Ένα φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι που μπορούμε να το φτιάξουμε και σαν ορεκτικό με άλλα κρεατικά ή για μεζέ με μπύρα ή κρασί.
Από την φίλη μας Konstantina’s Kitchen
Φτερούγες κοτόπουλο σαν τα KFC στο φούρνο
Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το αγαπημένο μου φαγητό από όταν ήμουν φοιτήτρια. Πολύ φθηνές και συνήθως τότε τις έκανα στο τηγάνι. Επειδή όμως πετούσαν πολύ λάδι και ήταν και πολύ ανθυγιεινές, λέω ας τις δοκιμάσω στον φούρνο. Και τις δοκίμασα με αυτήν την υπέροχη συνταγή που δεν την αλλάζω με καμία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις φτερούγες κοτόπουλο με dressing πορτοκαλιού:
Ingredients:
1 kilo of chicken wings
1 tsp oregano
1 tsp sumac
1/2 tsp. smoked paprika
1 tbsp mustard
1 clove of garlic
2 tbsp lemon juice
1/2 small cup olive oil
salt & pepper
Ingredients for the dressing:
1/2 small cup Orange juice
1 tbsp lemon juice
2 tbsp olive oil
1 tbsp mustard
1/2 tsp. honey
1/2 tsp. Bukovo
1 clove of garlic
salt & pepper
Εκτέλεση για τις φτερούγες κοτόπουλο με dressing πορτοκαλιού
Από τις φτερούγες κόβουμε και αφαιρούμε την άκρη και τις χωρίζουμε σε δύο μέρη (τις κόβουμε στην κλείδωση) και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
Επίσης προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ, μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή και ανακατεύουμε καλά.
Στις φτερούγες ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μίγμα της μαρινάδας και κάνουμε ένα καλό μασάζ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-6 ώρες.
Κρασάτες φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες
Τώρα στο ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τοποθετούμε τη σχάρα. Βάζουμε τις φτερούγες πάνω στη σχάρα και ψήνουμε σε 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν (30-40 λεπτά).
Σε ένα σέικερ ή μίξερ βάζουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι, αλάτι, πιπέρι.
Επίσης βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό και χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε τις φτερούγες με το ντρέσινγκ και απολαμβάνουμε. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος