Αφού ξεκινησε η Γη της Ελιάς είπαμε να μπούμε στο κλίμα και να φτιάξουμε μία υπέροχη γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο. Θέλετε να δοκιμάσετε;
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια για γλυκά (12 φύλλα)
- βουτυρο 150 γραμμάρια λιωμένο
Υλικά
- αυγα 4 μέτρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 600 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 στικ
Για την κρέμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Από τότε που η Γη της Ελιάς ξεκίνησε να προβάλετε στις οθόνες μας ένα παραδοσιακό γλυκό ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, ενώ οφείλουμε να ομολογήσουμε πως σε πολλά σπίτια είχε ξεχαστεί. Μιλάμε φυσικά για την πεντανόστιμα γαλατόπιτα με την βελούδινη κρέμα.
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν ετοίμασε για εμάς την δική του συνταγή για γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και αρωματισμένη κρέμα βανίλιας που θα σας ενθουσιάσει. Είναι ένα γλυκό ταψιού για όλες τις ώρες που μας φέρνει σε επαφή με την νοστιμιά αλλά και με την παράδοση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γαλατόπιτα:
INGREDIENTS
500 g phyllo(12 sheets)
150 g melted butter
————————————-
4 medium eggs
150 g sugar
600 g milk
1 tsp vanilla extract
1 cinnamon stick
————————————–
Powdered sugar
GERMAN
ZUTATEN
500 g Phyllo (12 Blätter)
150 g geschmolzene Butter
————————————-
4 mittelgroße Eier
150 g Zucker
600 g Milch
1 TL Vanilleextrakt
1 Zimtstange
————————————–
Puderzucker
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
30-35 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
Εύκολη συνταγή
8 Κομμάτια
Εκτέλεση για την γαλατόπιτα
Ανοίγουμε ένα πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά(12 φύλλα) και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν. Παίρνουμε κάθε φορά ένα φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο. Το διπλώνουμε να γίνει μια λωρίδα παχιά και το βάζουμε στο κέντρο από ένα στρόγγυλο πυρέξ 30 εκ.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε έτσι ανοίγοντάς τα μέσα στο πυρέξ ώστε να μοιάζουν με ένα μεγάλο λουλούδι.
Πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 170 c.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την υγρή βανίλια ,το στικ κανέλας και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το γάλα με την βοήθεια μιας κουτάλας μέσα στα αυγά.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε το μείγμα με την βοήθεια μιας σίτας πάνω από το φύλλο που ψήσαμε. Ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά στον αέρα στους 170 c.
Δείτε ακόμα Η Γη της ελιάς: Η συνταγή για γαλατόπιτα της Μάνης
Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο που έχετε δοκιμάσει. Θα την φτιάχνετε αυτήν την συνταγή ξανά και ξανά!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr