Close
Μηλόπιτα-σαν-πάστα Φλώρα-συνταγή-

Συνταγή για αφράτη μηλόπιτα αλά πάστα Φλώρα με βάση από κέικ και γέμιση . Μία φθινοπωρινή μηλόπιτα για μικρούς και μεγάλους, που είναι και νηστίσιμη και vegan! Η τέλεια ιδέα για κέρασμα ή για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας. 

    Για το πασπάλισμα

  • κανελά Κατά βούληση
  • ζαχαρη 2-3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική

Νηστίσιμα μάφινς μηλοπιτάκια

Τώρα που μπήκε το Φθινόπωρο τα μήλα σιγά σιγά θα ξεκινήσουν να βγαίνουν. Η αλήθεια είναι ότι τα μήλα είναι από τα αγαπημένα μας φρούτα και απολαμβάνουμε να τα τρώμε σε φρουτοσαλάτες, μαρμελάδες, χυμούς και γλυκά. Σήμερα θα φτιάξουμε μία αφράτη μηλόπιτα αλά πάστα Φλώρα με βάση από κέικ και ζουμερή γέμιση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μηλόπιτα σαν πάστα Φλώρα:

 

Μηλόπιτα-σαν-πάστα Φλώρα-συνταγή-

Εκτέλεση για την μηλόπιτα σαν πάστα Φλώρα

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, με την ζάχαρη, το αλάτι και την μισή ποσότητα από τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ το οποίο μέσα σε αυτό έχουμε διαλύσει την σόδα και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τότε προσθέτουμε στο μείγμα το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ενώ δουλεύουμε την ζύμη παράλληλα, μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Δεν την κουράζουμε πολύ την ζύμη. Την απλώνουμε σε ένα ταψί 30×30 εκατοστά και προσέχουμε να καλύψουμε ελαφρώς και τα τοιχώματα του ταψιού.

Η καλύτερη συνταγή για μηλόπιτα κέικ

Αλείφουμε με την μαρμελάδα βερίκοκο την βάση και έπειτα κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα και τα απλώνουμε πάνω από την μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει.

Μηλόπιτα-σαν-πάστα Φλώρα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Aggeliki Antonopoulou

και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr