Συνταγή για φθινοπωρινό μουσακά. Ο μουσακάς είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων και σήμερα θα σας δείξουμε τον πιο μαμαδίστικο μουσακά που λιώνει στο στόμα. Με μία αφράτη μπεσαμέλ που απογειώνει την γεύση. Τα παιδιά θα τον λατρέψουν. Μία παραδοσιακή συνταγή για μουσακά από την γιαγιά!
- μελιτζάνα 4-5
- πατατες 4-5
- κεφαλοτύρι 200 γραμμάρια περίπου τριμμένο
Υλικά
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- κιμάς ανάμεικτος 700 γραμμάρια
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 100 γραμμάρια
- ντοματα 1 τριμμένη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 1 ποτήρι
Για τον κιμά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 2
- κύβος κότας 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- νερό 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- βουτυρο 1 κύβος
- κεφαλοτύρι 1 χούφτα τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
Δείτε ακόμα Η συνταγή της Τετάρτης: Vegan μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ
Ο μουσακάς είναι ένα φαγητό που έχει κάνει γνωστή την Ελλάδα για τις λιχουδιές της στους τουρίστες! Οι μελιτζάνες που είναι σκέτο γλύκισμα, ο κιμάς, οι πατάτες και οι μπεσαμέλ φτιάχνουν το πιο λαχταριστό σουφλέ που για τους τουρίστες είναι σκέτη κόλαση! Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε έναν φθινοπωρινό μουσακά με τα μυστικά της γιαγιάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον φθινοπωρινό μουσακά:
Εκτέλεση για τον φθινοπωρινό μουσακά
Αρχικά κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου και περνάμε τόσο τις μελιτζάνες όσο και τις πατάτες από το τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Ξεκινάμε τον κιμά βάζοντας σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Περνάμε από το μούλτι το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και αφού έχει κάψει το λάδι, τα σοτάρουμε. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε και τον ανάμεικτο κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει γκρι ο κιμάς και σβήνουμε με το ξύδι.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα. Επίσης βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο τέλος βάζουμε την ρίγανη και το νερό και βράζουμε μέχρι ο κιμάς να μείνει μόνο με το λάδι του.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμος μουσακάς με πένες!
Για την μπεσαμέλ βάζουμε το φρέσκο γάλα να ζεσταθεί. Επίσης προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τον κύβο κότας, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα σε ένα πιάτο λιώνουμε το κορν φλάουρ στο νερό και ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και βάζουμε το βούτυρο και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε διάσπαρτες τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και από πάνω βάζουμε τον κιμά. Πασπαλίζουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι και από πάνω άλλη μία στρώση με μελιτζάνες και πατάτες. Από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ και τελειώνουμε με κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια