Η πιο λαχταριστή γλυκιά πιτούλα που έχετε δοκιμάσει! Θα την προτιμάτε για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι! Ακόμη και τα μικρά σας θα θέλουν και 2ο κομμάτι!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Τρίβω την κολοκύθα (γίνεται ωραιότατα και στο multi) και τη βάζω με αλάτι στο σουρωτήρι με ένα ταψάκι από κάτω για να μαζέψει τα υγρά. (περίπου 20′)
Σε μια λεκάνη μεταφέρω την τριμμένη κολοκύθα (αφού τη στύψω καλά) και προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα και το ΜΙΣΌ ελαιόλαδο.(το υπόλοιπο το χρησιμοποιώ για να αλείψω τα φύλλα μετά)
Ανακατεύω καλά.
(ΣΗΜΕΊΩΣΗ :Εάν η κολοκύθα είναι πολύ γινωμένη και βγάζει συνεχώς υγρά προσθέτω μισή κούπα σιμιγδάλι)
Στρώνω σε ταψί 4 φύλλα κρούστας και βάζω τη μισή γέμιση, άλλα 2 φύλλα, την υπόλοιπη μισή γέμιση και τέλος τα άλλα 4 φύλλα. Από πάνω ραντίζω με το ζουμί της κολοκύθας και λίγο γάλα. Πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα. Χαράζω την πίτα. Ψήνω στους 200° για περίπου 45′.
(εάν η πίτα σας φανεί άγλυκη πασπαλίζετε άχνη στο σερβίρισμα)
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ
Η συνταγή είναι της Christina Havri
Δείτε ακόμα Ζύμη για αλμυρά άλλα και γλυκά κρουασανάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά!
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη