Τα πιο νόστιμα πιτάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Με αφράτη ζύμη άτσμα κάνουμε πιτάκια με ότι γέμιση θέλετε εσείς και τα παιδιά σας! Λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, με ζαμπόν και τυρί, και ότι άλλο βάζει ο νου σας!
- γάλα 600 γρ. χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 γρ.
- ζαχαρη 2 1/2 κ.σ.
- αλατι 1 κ.σ.
- ξερή μαγιά 50 γρ φρέσκια ή 2 φακ. ξερή
- αυγα 2 ασπράδια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό + 100 γρ.
- αυγα 2 κρόκους για την επάλειψη
Υλικά
Ιδανικά πιτάκια για το σχολείο, για το παιδικό πάρτυ, για το καλοκαίρι στην παραλία ή την εκδρομή, και φυσικά για το απογευματινό κολατσιό όλης της οικογένειας!
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε περίπου 25 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν. Γεμίζουμε με ότι θέλουμε, γλυκό ή αλμυρό.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Rania Mantopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Δίκη Πάτρα: Αδιευκρίνιστος το θάνατο της Μαλένας χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη