Πανεύκολη και δροσερή, αυτή η γρανίτα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Όταν δεν βρίσκουμε φράουλες, μπορούμε να τη φτιάξουμε και με άλλα καλοκαιρινά φρούτα.
Υλικά:
250γρ. φράουλες καθαρισμένες
4 κουτ. σούπας ζάχαρη ή φρουκτόζη
2 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχα ή καρύδα (προαιρετικα)
Πολτοποιείτε στο μούλτι τις φράουλες με τη ζάχαρη, το νερό και το λικέρ και δοκιμάζετε λίγο. Αν προτιμάτε τη γρανίτα σας πιο γλυκιά προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη και χτυπάτε λίγο ακόμα να ανακατευτεί καλά.
Μοιράζετε το μίγμα σε φορμίτσες για παγωτό ξυλάκι και τις βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά ώστε να μπορέσετε να τις σερβίρετε σαν γρανίτα ξυλάκι.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βουτάτε τις θήκες σε καυτό νερό για να χαλαρώσει η παγωμένη επιφάνεια της γρανίτας και να μπορέσετε να αφαιρέσετε με ευκολία τις θήκες.
Tips
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κι άλλες γρανίτες ξυλάκι με άλλα φρούτα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι, καρπούζι κλπ. Θα πολτοποιείτε κάθε φορά τα φρούτα μαζί με λίγη ζάχαρη, λίγο λικέρ και λίγο νερό, ανάλογα την περιεκτικότητά τους σε νερό. Για παράδειγμα το καρπούζι δεν χρειάζεται καθόλου, οι φράουλες θέλουν ελάχιστο, το ροδάκινο λίγο, το βερίκοκο περισσότερο.
Μπορείτε επίσης να κάνετε δίχρωμες γρανίτες. Θα φτιάξετε την πρώτη, θα μισογεμίσετε τις θήκες με τον πρώτο φρουτοπολτό και θα τις βάλετε κατάψυξη για 2-3 ώρες. Μετά θα συμπληρώσετε το δεύτερο φρουτοπολτό, θα σκεπάσετε τις θήκες και θα τις βάλετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.
Πηγή: dailystories,gre