Εύκολο σπιτικό γλυκό με μπανάνα και καραμέλα!!
Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό γλυκό, οικονομικά, εύκολα, γρήγορα για πιο υγιεινά.
Για την βάση:
12 μπισκότα digestive
75 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την καραμέλα:
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
400 γρ. (ένα κουτί) γάλα ζαχαρούχο
Για την γαρνιτούρα:
3 μπανάνες σε φέτες (ανάλογα με το μέγεθος κιόλας)
σαντιγί
τρούφα ή κακάο ή κομματάκια ή ξύσμα σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1) Φτιάχνουμε πρώτα την καραμέλα: σε ένα τηγάνι αντικολλητικό λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.
Τότε θα αρχίζει να αφρίζει κάπως.
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσουν κανονικά (ανεβάζουμε ελαφρά τη θερμοκρασία). Όταν αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε πάλι και αφήνουμε να σιγοβράζει για 5 λεπτά.
Η καραμέλα είναι έτοιμη!
Αποσύρουμε απ την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακατεύουμε συνέχεια!!
2) Ετοιμάζουμε τη βάση:
Σπάμε τα μπισκότα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν τρίμματα και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο καλά.
3) Απλώνουμε σε μία φόρμα και τα πατικώνουμε
4) Προσθέτουμε την καραμέλα πάνω στην βάση. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό και πιέζοντας με το πίσω μέρος του την καραμέλα, απλώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα.
5) Απλώνουμε τις μπανάνες πάνω στην καραμέλα,και από πάνω την χτυπημένη σαντιγί και μετά η διακόσμηση! Βάζουμε στο ψυγείο για 1- 1,5 ώρα.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια