Στο φούρνο ή στο τηγάνι είναι το ίδιο νόστιμες!!!
Το ζυμάρι κάνει τη διαφορά σε αυτές τις πίτες!
Είναι Μαροκινές πίτες με σιμιγδάλι!
Εγώ μη δω ζυμάρια αυτές τις πίτες έχω καιρό που τις κάνω απλά δεν έτυχε να τις βάλω στο μπλόγκ.
Σε όποιον αρέσουν οι ζύμες θα τις λατρέψει!
Το ίντερνετ μας έμαθε συνταγές από όλο τον κόσμο, μαθαίνουμε πέρα από τις δικές μας συνταγές ότι και άλλη λαοί αγαπούν τις πίτες ιδιαίτερα!!!
Εγώ έχω αδυναμία στις πίτες και πειραματίζομαι κάθε φορά κάνω και κάτι καινούργιο.
Λοιπόν γι αυτές τις νοστιμιές θα χρειαστούμε…
Υλικά :
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι αλάτι
500 ml. νερό ζεστό
Για το άνοιγμα των φύλλων:
100 γρ. βιτάμ
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3-4 κουταλιές σιμιγδάλι. για πασπάλισμα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και ρίχνουμε το νερό σιγά-σιγά δουλεύοντας το μίξερ στο σιγανό 1-2 αφού σχηματιστεί μπάλα δουλεύουμε σε μεγαλύτερη σκάλα το μίξερ ανάλογα τη μάρκα, αφήνουμε να ζυμωθεί 5-8 λεπτά να γίνει μία ελαστική ζύμη. που να μην κολλάει στα χέρια.
Την ξεκουράζουμε 15 λεπτά.
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη την αλείφουμε με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
Πασπαλίζουμε με λάδι τον πάγκο και ανοίγουμε με τα χέρια ή με τη βοήθεια του πλάστη όσο μεγάλα φύλλα μπορούμε, λαδώνουμε και βουτυρώνουμε το φύλλο πασπαλίζουμε και με λίγο σιμιγδάλι διπλώνουμε τη μία πλευρά προς το κέντρο πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι κάνουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά πάντα λαδώνουμε, βουτυρώνουμε κάνουμε το ίδιο από όλες τις πλευρές δημιουργώντας ένα πακετάκι.
Κάνουμε αρκετά πακετάκια. σκέτα ή με τυριά όπως και να τις κάνουμε είναι υπέροχες.
Εγώ τις πήγα λίγο πιο πέρα γιατί μου αρέσουν τα ζυμάρια και έκανα μία φανταστική τυρόπιτα.
Το κάθε πακέτο το άνοιξα λίγο και πασπάλισα τυριά διάφορα όπως φέτα, κασέρι μοτσαρέλα και ρεγγάτο τριμμένα, και έκανα 3-4 φορές πακετάκι τυριά στο τέλος μόνο πακετάκι και το άνοιξα στο ταψί… δε σας λέω φανταστική έγινε η πίτα .
Πάντα ψήνω σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο τις πίτες 200-220 αντιστάσεις και 200 στον αέρα, η πίτα θέλει να την τρομάξεις με τη ζέστη για να φουσκώσει, έτσι λέει η μαμά μου…. την παρακολουθούμε να ροδίσει καλά να ξεκολλήσει από τον πάτο του ταψιού να την κουνήσεις πιάνοντας με γάντι το ταψί και να νιώθεις ότι ξεκόλλησε….
Όσο για τις πίτες στο τηγάνι, ανοίγουμε το πακετάκι με τα χέρια… τις διπλώνουμε σε ρολό τις πατάμε και τις ψήνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε την κάθε σιμιγδαλόπιτα 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μπορούμε και να τις πούμε κρέπες σιμιγδαλιού έγιναν φανταστικές δοκιμάστε τες.
Μπορούμε να τις περιλούσουμε με μέλι ή μαρμελάδα και να τις απολαύσουμε αν τις κάνουμε σκέτες.
Καλή όρεξη!!!
zzcook.blogspot.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη