Τα κουλουράκια μπορεί να φαγωθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας γι’ αυτό καλό είναι να φτιάχνονται από αγνά υλικά. Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη. Θα ξετρελαθείτε από τη γεύση τους.
2 μήλα κόκκινα
3/4 ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια του κρασιού περίπου αλεύρι φαρινάπ
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
2 κουτ. γλυκού μέλι
1/2 ποτήρι του κρασιού καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με 5 κουτ. σούπας νερό. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά έως ότου πολτοποιηθούν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 25 λεπτά.
patrasevents.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρός σε τροχαίο μουσικός σε πασίγνωστο Ελληνικό Συγκρότημά
- Χριστούγεννα 2024: Πώς να μεταμορφώσεις το παλιό πράσινο δέντρο σε λευκό
- 5+1 Επιδόματα που θα δοθούν πριν τις γιορτές
- Προάγγελος της καταστροφής : Eμφανίστηκε το ψάρι των μεγάλων και καταστροφικών σεισμών
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 18/11/2024 ως 24/11/2024 για όλα τα ζώδια