Σήμερα θα φτιάξουμε ένα όμορφο και εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού και απίθανο σχήμα χιονονιφάδας! Μια έξυπνη γευστική πρόταση για να στολίσετε το εορταστικό τραπέζι και να κλέψετε τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων.Επίσης μια πανεξυπνη ιδέα για το παιδικό πάρτυ frozen
Υλικά:
6 μεγάλα αυγά
1 2/3 κούπας ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
2 βανίλιες
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
100 γρ. κόντιτα (φρούι γλασέ από γλούδα πορτοκαλιού) ανακατεμένα με ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, 10΄περίπου, ώσπου να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ανακατέψτε το αλεύρι με τη βανίλια και κοσκινίστε το λίγο, λίγο μέσα στο μείγμα των αυγών. Μετά από κάθε προσθήκη αλευριού, χτυπήστε σε πολύ σιγανή ταχύτητα στο μίξερ, αν ενσωματωθεί το αλεύρι προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα στην πιο χαμηλή ταχύτητα ρίξτε με αργή, σταθερή ροή το λιωμένο βούτυρο, που πρέπει να είναι ζεστό. Για το ψήσιμο της βασιλόπιτας θα χρειαστείτε μια φόρμα χιονονιφάδα. Βουτυρώστε την καλά και αλευρώστε την. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα σε σχήμα νιονιφάδας και πασπαλίστε εδώ κι εκεί τα ψιλοκομμένα φρουτάκια, που στο ψήσιμο θα εισχωρήσουν μέσα στη ζύμη. Ψήστε το πανετόνε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα, ή ώσπου να βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγαίνει στεγνή. Αναποδογυρίστε το κέικ σε μια πιατέλα, βυθίστε ένα νόμισμα τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο κοντά στο κέντρο και αναποδογυρίστε το στην πιατέλα σερβιρίσματος, ώστε η επιφάνεια που ψήθηκε να είναι και πάλι επάνω. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και αφήστε το να κρυώσει.