Η ρικότα είναι ένα υπέροχο μαλακό, ελαφρύ, κρεμώδες τυρί, με ελαφρως γλυκιά γεύση!Η συνταγή είναι απλή και μπορείτε σε μερικές ώρες να απολαύσετε το δικό σας σπιτικό τυρί!
Υλίκα
8 φ λιτζάνια πλήρες γάλα
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Δεν θέλουμε να βράσει το γάλα ή να είναι καυτό απλά πρέπει να είναι χλιαρό.
Στύβουμε λεμόνια για να πάρουμε 8 κ.σ. χυμό από λεμόνι σε ένα μπολ .
Ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να ξεχωρίζει το νερό από το τυρί βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σουρώνουμε σε ένα τουλουπάνι πάνω από ένα μπολ και το αφήνουμε από 6 ώρες ως 1 μέρα στο ψυγείο να στραγγίξει μόνο του. Θα πρέπει όταν το βγάλουμε να θρυμματίζεται εύκολα.
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024