Η ρικότα είναι ένα υπέροχο μαλακό, ελαφρύ, κρεμώδες τυρί, με ελαφρως γλυκιά γεύση!Η συνταγή είναι απλή και μπορείτε σε μερικές ώρες να απολαύσετε το δικό σας σπιτικό τυρί!
Υλίκα
8 φ λιτζάνια πλήρες γάλα
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Δεν θέλουμε να βράσει το γάλα ή να είναι καυτό απλά πρέπει να είναι χλιαρό.
Στύβουμε λεμόνια για να πάρουμε 8 κ.σ. χυμό από λεμόνι σε ένα μπολ .
Ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να ξεχωρίζει το νερό από το τυρί βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σουρώνουμε σε ένα τουλουπάνι πάνω από ένα μπολ και το αφήνουμε από 6 ώρες ως 1 μέρα στο ψυγείο να στραγγίξει μόνο του. Θα πρέπει όταν το βγάλουμε να θρυμματίζεται εύκολα.
Ειδήσεις σήμερα
- Γρίπη Α: Τα υπέρ και τα κατά του εμβολίου σύμφωνα με τους ειδικούς
- Άρτα-Θάνατος 5χρονης: Τα ευρήματα που προβλημάτισαν – Είναι το 2ο παιδί της οικογένειας που φεύγει από τη ζωή
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 77, 78, 79α, 79β, 80, 81, 82α
- Θύμα Βεντέτας ο Στέφανος Καλογιάννης πρώην παίχτης Reality – Τον Πυροβόλησαν στο κεφάλι
- Σκουριασμένα ταψιά: Με αυτά τα tips τα ταψιά σας θα μοιάζουν με καινούργια