Το κέικ αυτό είναι τόσο λαχταριστό και τόσο εμφανίσιμο που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.Αν θέλετε να έχετε ένα τέλειο γλυκό για τις γιορτές που έρχονται δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να το φτιάξετε
Υλικά:
Για τα 2 Κέικ (διαμέτρου 24-26 cm)
- 8 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για το Σιρόπι (για να απορροφηθεί από τα κέικ)
- 130 g ζάχαρη
- 120 ml νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Το κέικ αυτό είναι τόσο λαχταριστό και τόσο εμφανίσιμο που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους
Για την Κρέμα:
- 400 γρ βούτυρο
- 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
- πράσινη χρωστική τροφίμων
- 80-100 g σοκολάτα
- 50 g καρύδια
- πολύχρωμα ζελεδάκια ή M & M για την διακόσμηση
Δείτε ακόμη:Φτιάξτε γλειφιτζούρια-κεκάκια με χριστουγεννιάτικους χιονάνθρωπους
Διαδικασία:
Για το κέικ: Βουτυρώστε 2 φόρμες για κέικ και πασπαλίστε με αλεύρι. Κοσκινίστε το αλεύρι 1-2 φορές. Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Τοποθετήστε τους κρόκους σε ένα ξεχωριστό μπολ και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και τη μισή βανίλια. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αυξηθούν σε όγκο και να γίνουν πιο αφράτα. Μπορείτε να ανακατέψετε τους κρόκους με ένα πιρούνι, σύρμα, ή ένα φορητό μίξερ. Βάλτε τα ασπράδια των αυγών σε ένα άλλο καθαρό μπολ και τα χτυπάμε σε χαμηλή έως μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για να σχηματίσουν ένα ελαφρύ αφράτο αφρό. Όταν προστεθεί όλη η ζάχαρη, συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηκτό μείγμα και να μην πέφτει όταν πάτε να το γείρετε. Πάρτε το ένα τρίτο των χτυπημένων ασπραδιών και προσθέστε το στο μείγμα των κρόκων προσεκτικά. Προσθέστε το μείγμα των κρόκων στο κοκκινισμένο αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια αυγού (1/4) και αναδιπλώστε πολύ απαλά από πάνω προς τα κάτω. Ανακατεύουμε τη ζύμη. Βάλτε τη ζύμη στη φόρμα για κέικ και λειάνετε την επιφάνεια. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 30-35 λεπτά. Βγάλτε έξω το κέικ. Αφαιρέστε προσεκτικά το κέικ από τη φόρμα, βάλτε το στο ράφι και αφήστε το να κρυώσει. Αφήστε το να κρυώσει για 8-12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μπορεί να απορροφήσει σωστά το σιρόπι και να μην καταρρεύσει όταν πάτε να το κόψετε.
Δείτε ακόμη:Φτιάξτε χαριτωμένα γλειφιτζούρια κεκάκια με σκουφάκι του Άγιου Βασίλη
Διαμόρφωση: Κόψτε το κέικ σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου
Για το Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αφαιρέστε τον αφρό. Αφαιρέστε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Στο κρύο σιρόπι, ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Βάλτε στα κέικ το σιρόπι.
Δείτε ακόμη:Γιορτινό λαχταριστό κέικ με μους σοκολάτα!
Ετοιμάστε την κρέμα με ζαχαρούχο γάλα: Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, βάλτε σε αυτό και μια κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Βγάλτε το 1/3 της κρέμας και στο υπόλοιπο της κρέμας προσθέτουμε πράσινη χρωστική τροφίμων και χτυπάμε μέχρι να δέσει ομοιόμορφα το χρώμα με την κρέμα. Τρίβουμε τη σοκολάτα. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια.
Συναρμολόγηση του κέικ: Απλώστε λευκή κρέμα (το 1/3 που είχατε αφαιρέσει πριν) στο εμποτισμένο με σιρόπι κέικ και πασπαλίζουμε με σοκολάτα και ψιλοκομμένα καρύδια. Απλώστε σε όλα τα κομμάτια του κέικ. Για την κορυφή και τις πλευρές του κέικ, απλώστε τη πράσινη κρέμα πάνω από όλα, και σιγουρευτείτε ότι την έχετε απλώσει καλά. Μπορείτε να συμπληρώσετε την πράσινη κρέμα με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή απλά να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι. Για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείτε να βάλετε ένα στεφάνι από πολύχρωμα M & M και να διακοσμήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.