Αυτό το στεφάνι με τα ρολά κανέλας είναι τόσο εντυπωσιακό και τόσο νόστιμο.Αξίζει να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε με γνωστούς και φίλους!
Είναι πολύ εύκολη η διαδικασία για να φτιάξετε αυτό το στεφάνι! Αποτελείται από βουτυρένια ρολά κανέλας τα οποία είναι εύκολο να τα διαμορφώσετε σε ένα κυκλικό στεφάνι. Το στεφάνι αυτό το ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα, να ροδίζει και στη συνέχεια το πασπαλίζετε με γλάσο κρέμας τυριών!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 4,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 του φλιτζανιού συν 4 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 7 γραμμάρια αποξηραμένη μαγιά
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 φλιτζάνι συν 8 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα (σε χλιαρή θερμοκρασία)
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι + 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
- 230 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία:
Βήμα 1: Συγκεντρώστε μαζί τα υλικά
Αρχικά μαζέψτε μαζί όλα τα υλικά που χρειάζεστε για την συνταγή, προκειμένου να είναι οργανωμένα και μην τα ψάχνετε τελευταία στιγμή.
- Βήμα 2: Βάλτε μαζί όλα τα στερεά υλικά
Ξεκινήστε κάνοντας τη ζύμη. Βάλτε μαζί το αλεύρι, 1/3 φλιτζάνι της άχνης ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ εξοπλισμένο με το γάντζο ζύμης.
- Βήμα 3:Προσθέστε το γάλα και τα αυγά
Προσθέστε ένα φλιτζάνι γάλα και 2 αυγά.
Δείτε ακόμη: Ευκολά ρολάκια κανέλας με ψωμι του τόστ
- Βήμα 4: Ανακατέψτε όλα τα υλικά με το μίξερ
Αρχίστε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να αναμειχθεί και να σχηματίζει μια μπάλα γύρω από το γάντζο. Αυξήστε την ταχύτητα στο μέσο και να συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει πολύ ομαλή και κολλώδης,για 4 με 5 λεπτά ακόμα.
- Βήμα 5: Προσθέστε βούτυρο
Συνεχίστε να ανακατεύετε τη ζύμη με το μίξερ και προσθέστε το 1/2 φλιτζάνι βουτύρου, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά μέχρι να είναι όλα ενσωματωμένα. Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια-υψηλή και ανακατέψτε για άλλα 5 λεπτά, ή μέχρι να είναι πολύ λεία και ελαστική.
- Βήμα 6: Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ελαφρώς λαδωμένο μπολ και καλύψτε τη με μια πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη να φουσκώσει για 1 1/2 έως 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Βήμα 7: Τώρα για τη γέμιση
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση ζάχαρης και κανέλας,αναμειγνύοντας το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι βούτυρο, με τη καστανή ζάχαρη,και τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρης άχνης και κανέλας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάλτε οτι περισσεύει.
Το στεφάνι αυτό με τα ρολά κανέλας είναι τόσο νόστιμο που δεν θα αφήσει κανένα αδιάφορο.Μοιραστείτε το με γνωστούς και φίλους και εντυπωσιάστε τους!
- Βήμα 8:Ανοίξτε τη ζύμη
Μόλις η ζύμη έχει αυξηθεί αρκετά, τη μεταφέρουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε τη με αλεύρι στην κορυφή. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα / παχύ ορθογώνιο 1,3 εκατοστών.
- Βήμα 9: Απλώστε τη γέμιση
Απλώστε τη γέμιση κανέλας και ζάχαρη σε όλη την ζύμη!
- Βήμα 10: Τυλίγουμε τη ζύμη λες και είναι κούτσουρο
Ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά τυλίγουμε την ζύμη, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό.
- Βήμα 11: Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 2,5 εκατοστών.
Δείτε ακόμη: Ευκόλα ρολάκια κανέλας με ζύμη γιαουρτιου
- Βήμα 12: Κατατάξτε σωστά τα ρολά
Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψάκι ώστε να ακουμπούν το ένα το άλλο.Καλύψτε τα με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να φουσκώσουν σε ένα ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ψήστε
Μόλις αυξηθεί σε μέγεθος η ζύμη,πασπαλίστε την κορυφή του στεφανιού με το υπόλοιπο αυγό. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και η γέμιση αρχίζει και κάνει φουσκαλίτσες, για 25 έως 30 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το στεφάνι σε δροσερό μέρος ενώ είναι ακόμη μέσα στο ταψί για 15 λεπτά πριν το βγάλετε απέξω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Δείτε ακόμη:Εύκολη ντιπ με καστανή ζάχαρη και κανέλα
Βήμα 14: Κάντε το γλάσο
Ενώ το στεφάνι κρυώνει, κάντε το γλάσο της κρέμας τυριών. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ , χτυπήστε το τυρί κρέμα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρει μια ελαφριά υφή. Προσθέστε στη συνέχεια την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι τα υλικά να δέσουν. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια και προσθέστε τη βανίλια και τις υπόλοιπες 8 κουταλιές της σούπας από το γάλα.Αν το γλάσο είναι πολύ παχύ, προσθέστε περισσότερο γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να είναι αρκετά λεία η υφή του και να μοιάζει με ψιλόβροχο.
- Βήμα 15: Περιχύνουμε το γλάσο στο στεφάνι
Όταν το στεφάνι θα έχει κρυώσει, περιχύνουμε το γλάσο της κρέμας τυριών.
Σερβίρετε και απολαύστε το λαχταριστό αυτό στεφάνι
Πηγή: how.comΕιδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία