Αν λατρεύετε την καρύδα αλλά δεν μπορείτε να αντισταθείτε και στην σοκολάτα δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, είναι τόσο νόστιμη που από τώρα μας τρέχουν τα σάλια!
Αυτά είναι τόσο νόστιμα που θα θέλετε να τα τρώτε σίγουρα κάθε φορά μετά από το γεύμα σας.Είναι τόσο μαγευτικές αυτές οι μικρές μπουκίτσες. Είναι τόσο ωραίες που θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκάκι.
Αν λατρεύετε την καρύδα αλλά δεν μπορείτε να αντισταθείτε και στην σοκολάτα δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, είναι τόσο νόστιμη που από τώρα μας τρέχουν τα σάλια!
Οι μικρές μπουκίτσες αυτές είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν και η διαδικασία τους δεν θα σας πάρει καθόλου ώρα. Είναι τέλειες για να στολίζουν ακόμη και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!Λιωμένη σοκολάτα και καρύδα!! Τι καλύτερο!!
Δείτε ακόμη:Mini γλυκάκια σε ποτήρι με κρέμα καρύδας
Για αυτήν την συνταγή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κοκοφοίνικα. Αυτό είναι διαφορετικό από τη τεμαχισμένη ζαχαρούχα καρύδα – είναι περισσότερο σαν αποξηραμένη, λεπτοαλεσμένη καρύδα που δεν είναι γλυκιά. Είναι τόσο τέλεια και πρέπει να την περάσετε αρκετές φορές από το μπλέντερ σας προκειμένου να δημιουργήσετε μια, κολλώδη σκόνη καρύδας. Για να έχει πιο γλυκιά γεύση η συνταγή σας μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
Δείτε ακόμη:Σοκολατένιο κέικ με γλάσο Nutella’s
Πρέπει να τηρήσετε καλά τις οδηγίες προκειμένου η συνταγή σας να έχει επιτυχία. Για να τα πλάσετε χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας και όχι ελαιόλαδο γιατί αλλιώς θα σας διαλυθούν.Το λάδι καρύδας θα βοηθήσουν οι μπαλίτσες σας να σκληρύνουν.Στη συνέχεια, πλάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά.Αλλά η διαδικασία αυτή ακόμη και το λάδι καρύδας δεν είναι τόσο εύκολη καθώς στην αρχή μπορεί να τα πλάθετε και να μην παίρνουν σχήμα και να θέλουν κάποιο χρόνο.Ωστόσο, ακολουθείστε τις οδηγίες και δεν θα έχετε κανένα θέμα.
Τώρα αν δεν έχετε αποφασίσει τι γλυκαντική ουσία να χρησιμοποιήσετε: μέλι ή σιρόπι σφενδάμου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα 2! Μπορείτε να κάνετε μισές χιονόμπαλες με το ένα μισές με το άλλο ώστε να έχετε ποικιλία στη γεύση!
Δείτε ακόμη:Φτιάξτε το πιο φανταστικό κέικ-Άγιο Βασίλη!
Μερίδες: 18
Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 115 γρ. μαύρης σοκολάτας
Διαδικασία:
- Βάλτε την καρύδα και αλέθεστε την μέσα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πυκνό αλεύρι.Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα σε αυτό το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, το λάδι καρύδας και την βανίλια.Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσετε μια παχιά μάζα.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας χωρίστε το μείγμα σε 18 μικρά μπαλάκια.Πάρτε λίγο λάδι καρύδας στα χέρια σας και αρχίστε το πλάσιμο. Μόλις δημιουργήσετε τις μικρές μπάλες βάλτε τες στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
- Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα αργά και απαλά μέχρι να μαλακώσει για την επικάλυψη. Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε ένα μπολ ανοξείδωτο σε ζεστό φούρνο για περίπου 10 λεπτά προκειμένου να λιώσετε την σοκολάτα.
- Απλώστε ένα φύλλο χαρτί αντικολλητικό. Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, βάζουμε κάθε μπάλα καρύδας στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν πλήρως με αυτή. Βγάλτε έξω την μπάλα με το πιρούνι και αφήστε την επιπλέον σοκολάτα να στάζει από το πιρούνι προς την μπαλίτσα. ώστε να καλύψετε και τα τελευταία σημεία της μπάλας που δεν έχουν καλυφθεί.Βάλτε και την ψίχα της καρύδας από πάνω και αφήστε την μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Οι τέλεες χιονομπαλίτσες με επικάλυψη σοκολάτας είναι έτοιμες!! και τόσο λαχταριστές!!
Πηγή: pinchofyumΕιδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους