Μετά το αρνί, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι και τα Πασχαλινά αυγά ένα γλυκάκι το ζητάμε. Γαλακτομπούρεκο για το Πασχαλινό τραπέζι, την Κυριακή του Πάσχα, με τραγανό φύλλο, αφράτη κρέμα και μελωμένο σιρόπι.
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1,5 λίτρο
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια
- Σιμιγδάλι ψιλό 3/4 του φλιτζανιού
- Σιμιγδάλι χοντρό 1/4 του φλιτζανιού
- αυγα 2
- λεμονι Ξύσμα από 1
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- βανίλια 2
- αλατι 1 πρέζα
- βουτυρο 100 γραμμάρια
Για την κρέμα
Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα αγαπημένα μας σιροπιαστά παραδοσιακά γλυκά. Σήμερα λοιπόν είπαμε να φτιάξουμε την λίστα για το Πασχαλινό τραπέζι, την Κυριακή του Πάσχα και το γαλακτομπούρεκο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν!
Δείτε ακόμα Γαλακτομπούρεκο με φύλλο Βηρυτού
Η αλήθεια είναι, ότι η Κυριακή του Πάσχα δεν πέφτει τόσο μακριά οπότε αν θέλετε κι εσείς να προετοιμάσετε το μενού σας αυτό το γαλακτομπούρεκο σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Εύκολο, με παραδοσιακή γεύση και άρωμα! Συνοδεύστε το με παγωτό καϊμάκι αν ο καιρός το επιτρέψει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γαλακτομπούρεκο για το Πασχαλινό τραπέζι
Εκτέλεση για την κρέμα στο Γαλακτομπούρεκο για το Πασχαλινό τραπέζι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι, το χοντρό σιμιγδάλι και τα αυγά. Επίσης προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Δείτε ακόμα Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι
Μόλις πήξει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει βελούδινη η κρέμα.
Εκτέλεση για το σιρόπι στο Γαλακτομπούρεκο για το Πασχαλινό τραπέζι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε για 3-4 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Εκτέλεση για το Γαλακτομπούρεκο για το Πασχαλινό τραπέζι
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα κρούστας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Μόλις ψήσουμε, σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Natasa Cuka
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή