Μία υγιεινή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά που λιώνει στο στόμα, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
- Γάλα φρέσκο 1,5 λίτρο
- βανίλια 2
- βουτυρο 2 κ.σ.
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 κούπα
- ζαχαρη 1 κούπα
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
- κανελά Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
Η γαλατόπιτα είναι ένα υπέροχο γλυκό και υπάρχουν πολλές συνταγές με γαλατόπιτα όπως είναι η γαλατόπιτα της Γκόλφως Νικολού με υπέροχη βουτυρένια υφή και κρεμώδη γέμιση. Σήμερα θα φτιάξουμε μία γαλατόπιτα χωρίς αυγά.
Καλά διαβάσατε. Χωρίς αυγά. Μία γαλατόπιτα πιο υγιεινή από όλες τις άλλες που όμως έχει την ίδια νοστιμιά. Λιώνει στο στόμα με μία ελαφριά και γλυκιά γεύση που θα σας κάνει να εθιστείτε. Η συνταγή έχει λίγα υλικά και είναι ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, το βούτυρο, το ψιλό σιμιγδάλι και την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Παίρνουμε ένα ταψί το βουτυρώνουμε και μεταφέρουμε σε αυτό το ταψί το μείγμα.
Ψήνουμε την γαλατόπιτα σε ταψί 24×24 στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η γαλατόπιτα να πάρει χρώμα. Αφήνουμε την γαλατόπιτα να κρυώσει αφού γίνει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δείτε ακόμα Αλμυρη γαλατόπιτα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Sophia Gazi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr