Γαλατόπιτα με λιναρόσπορο . Συνταγή για γαλατόπιτα με λιναρόσπορο μαστίχα, και κανέλα. Η γαλατόπιτα είναι ένα αγαπημένο γλυκό που όποιος βλέπει Γη της Ελιάς σίγουρα την έχει λιγουρευτεί, αφού ο Πότης την προσφέρει διαρκώς. Αν λοιπόν σας άνοιξε η όρεξη για γαλατόπιτα εμείς ετοιμάσαμε για εσάς μία εξαιρετική γαλατόπιτα με λιναρόσπορο και κατσικίσιο γάλα που θα ζήλευε και ο Πότης.
- κατσικίσιο γάλα 1500 ml
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 κούπα
- ζαχαρη 1 1/2 κούπα
- βουτυρο 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
- αυγα 2
- μαστιχα 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- λιναρόσπορο 1 κουταλιά σούπας
- κανελά 2-3 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
Είναι μία γαλατόπιτα με παραδοσιακή γεύση αλλά και με το μοντέρνο στοιχείο του λιναρόσπορου. Η κανέλα της πάει γάντι και μην την παραβλέψετε. Γλυκιά, βελούδινη και μοσχοβολάει μαστίχα. Αξίζει να την δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γαλατόπιτα με λιναρόσπορο:
Εκτέλεση για την Γαλατόπιτα με λιναρόσπορο
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κατσικίσιο γάλα και το ανακατεύουμε με το ψιλό σιμιγδάλι και την ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει το μείγμα, μέχρι να πήξει. Αφού πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά.
Έπειτα χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε την μαστίχα και αφού ανακατέψουμε μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
Δείτε ακόμα Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά
Πασπαλίζουμε το μείγμα με τον λιναρόσπορο, τον οποίο τον έχουμε σπάσει και την κανέλα. Ψήνουμε την γαλατόπιτα στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά, μέχρι να κάνει ωραία κρούστα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Πετροπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr