Γαλατόπιτα της Γκόλφως Νικολού με υπέροχη βουτυρένια υφή και κρεμώδη γέμιση! Είναι μία εξαιρετική γαλατόπιτα από την αγαπημένη μας Γκόλφω. Με βουτυρένια υφή και μία απίστευτα κρεμώδη γέμιση που θα συγκλονίσει γευστικά μικρούς και μεγάλους. Μία πεντανόστιμη γαλατόπιτα που είναι πολύ εύκολη για να την φτιάξετε.
- φυλλο κρουστας 3
- γάλα 1 λίτρο
- σιμιγδαλι 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά
- βανίλια 1
- αυγα 2
- βουτυρο 2 κουταλιές γεμάτες
- ζαχαρη 1,5 φλιτζάνι τσαγιού
- πορτοκαλι Κατά βούληση ξύσμα
- κανελά Κατά βούληση
Υλικά
Εμείς την δοκιμάσαμε πρόσφατα και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Σήμερα δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο και μέσα στις επόμενες μέρες σίγουρα θα την ξαναφτιάξουμε. Είναι μία εξαιρετική συνταγή για να την απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας. Μπορείτε επίσης να την προσφέρετε και στους καλεσμένους σας.
Παρακάτω θα δούμε την εκτέλεση της συνταγής. Σας την περιγράψαμε εμείς γραπτώς. Υπάρχει όμως και αναλυτικό βίντεο από την αγαπημένη μας Γκόλφω στο τέλος της συνταγής. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε το σκεύος στο μάτι και ρίχνουμε το κρύο γάλα. Προσθέτουμε επίσης μία κουταλιά κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, τα αυγά ολόκληρα, την βανίλια μας (ή βανιλέτα) και το βούτυρο. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα το μείγμα μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ξεκινήσει να πήζει στην φωτιά. Θέλουμε να γίνει κρέμα.
Δείτε ακόμα Συνταγή για σιροπιαστή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, με σιμιγδάλι
Μόλις πήξει την σβήνουμε και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Μπορούμε να βάλουμε και ξύσμα από λεμόνι. Αφού η κρέμα μας είναι έτοιμη, στρώνουμε τρία φύλλα στον πάτο ενός μέτριου ταψιού.
Τα βουτυρώνουμε ή τα λαδώνουμε ανάμεσα στο κάθε φύλλο και στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε λίγη κανέλα. Αφού πάει παντού η κανέλα προσθέτουμε την κρέμα μας. Απλώνουμε την κρέμα μας παντού. Αν θέλουμε μπορούμε να στρώσουμε επιπλέον ένα φύλλο πάνω από την κρέμα. Στην σημερινή συνταγή όμως θα την δούμε “ξεσκέπαστη” .
Αφού στρώσουμε την κρέμα γυρίζουμε λίγο τα φύλλα προς τα μέσα. Αν θέλουμε αντί για φύλλο κρούστας μπορούμε να βάλουμε σφολιάτα ή σπιτικό φύλλο. Αφού γυρίσουμε τα φύλλα μας, τα λαδώνουμε στις άκρες τους.
Βάζουμε την πίτα μας στον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στη εστία “πάνω κάτω” και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου. Η πίτα μας είναι έτοιμη μόλις το φύλλο “πατώσει” , ψηθεί από κάτω και η πίτα μας είναι ροδισμένη από πάνω.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr