Συνταγή για γαλατόπιτα με κατσικίσιο γάλα, χωρίς φύλλο που το έθιμο θέλει να την φτιάχνουμε κάθε Αποκριά, από τη φίλη μας Νικολέττα Πετροπούλου.
- κατσικίσιο γάλα 1 1/2 λίτρο
- ζαχαρη 1 1/2 κούπα
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 κούπα
- βούτυρο γάλακτος 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
- μαστιχα 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αυγα 2
Υλικά
Γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο
Η γαλατόπιτα είναι ένα ξεχωριστό, παραδοσιακό γλυκάκι, που όσοι δεν την ήξεραν, την έμαθαν και μέσα από την Γη της Ελιάς. Το έθιμο θέλει να φτιάχνουμε γαλατόπιτα τις Αποκριές. Οπότε είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για πεντανόστιμη γαλατόπιτα με κατσικίσιο γάλα για τις Απόκριες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γαλατόπιτα της Αποκριάς:
Εκτέλεση για την γαλατόπιτα της Αποκριάς
Στην κατσαρόλα βάζουμε το κατσικίσιο γάλα με την ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας σβολιάσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και ανακατεύουμε.
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Στο τέλος ρίχνουμε και την σκόνη μαστίχας. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε μέχρι να κάνει ωραία κρούστα και να ροδίσει. Σερβίρουμε με κανέλα και σουσάμι.
Tips για την γαλατόπιτα της Αποκριάς
Το βούτυρο δεν είναι απαραίτητο να είναι γάλακτος. Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr