Αφράτα γαλλικά ψωμάκια μπριός από τη Σοφία Καρά. Συνταγή για μαλακά ψωμάκια μπριός σαν αφρός, με σουσάμι και μαγιά. Γίνονται πεντανόστιμα και μπορείτε να τα φτιάχνετε σαν πρωινό ή για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας! Ειδικά τα παιδιά θα ξετρελαθούν!
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά με τη βανίλια και τα χτυπάω καλά!
Σε ένα ποτήρι βάζω το γάλα με τη μάγια και τη ζάχαρη!
Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η μαγια και η ζάχαρη!
Τα προσθέτω στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύω καλά!
Ζεσταίνω το βούτυρο το προσθέτω στο μπολ και ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι με το αλάτι!
Ζυμώνω μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη!
Αφήνω να διπλασιαστεί στο φούρνο η σε ζεστό μέρος!
Όχι πολύ ζεστό γιατί θα καεί η μάγια!
Χωρίζω το ζυμάρι σε μπαλάκια οχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν πολύ!
Τα τοποθετω σε ταψί με λαδόκολλα!
Αλείφω με αυγό και λίγο γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι!
Τα αφήνω να διπλασιαστούν!
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β για 20λ στον αέρα!
Καλή επιτυχία!