Καλό Πάσχα!
Η συκωταριά μας έγινε γαρδουμπάκια φέτος, ούτε καν κοκορέτσι, ψήθηκαν στη γάστρα στο φούρνο και έγιναν πεντανόστιμα!
Το κοκορέτσι θέλει βοηθό… τα γαρδουμπάκια τα έκανα μόνη… και για πρώτη φορά μια χαρά…
Ωραιότατος μεζές, μου άρεσαν περισσότερο από το κοκορέτσι…γιατί δεν ήτανε στεγνά, η σαλτσούλα τους θεσπέσια…. αν είχα βάλει πατατούλες, από μόνα τους ένα υπέροχο φαγητό!!!
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα εντεράκια μέσα κι έξω, κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια και τα συγκετρώνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα βάζο γυάλινο βάζουμε το λάδι, το χυμό, και τα μπαχαρικά με το σκόρδο και τα χτυπάμε ΄όπως στο σέικερ, το υγρό που θα προκύψει περιλούζουμε τη συκωταριά.
Περνάμε σε ξυλάκια εν αλάξ τα γλυκάδια και τα υπόλοιπα εντόσθια και με τα εντεράκια προσπαθούμε να τα κλείσουμε… όσο γίνετε!!!
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή γάστρα, βγάζουμε με προσοχή τα ξυλάκια.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό.
Ψήνουμε σκεπασμένα στους 200 βαθμούς στον αέρα 1 ώρα και 20 λεπτά ξεσκέπαστα να πάρουν χρώμα!!!
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: zzcook.blogspot.com
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή