Καλό Πάσχα!
Η συκωταριά μας έγινε γαρδουμπάκια φέτος, ούτε καν κοκορέτσι, ψήθηκαν στη γάστρα στο φούρνο και έγιναν πεντανόστιμα!
Το κοκορέτσι θέλει βοηθό… τα γαρδουμπάκια τα έκανα μόνη… και για πρώτη φορά μια χαρά…
Ωραιότατος μεζές, μου άρεσαν περισσότερο από το κοκορέτσι…γιατί δεν ήτανε στεγνά, η σαλτσούλα τους θεσπέσια…. αν είχα βάλει πατατούλες, από μόνα τους ένα υπέροχο φαγητό!!!
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα εντεράκια μέσα κι έξω, κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια και τα συγκετρώνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα βάζο γυάλινο βάζουμε το λάδι, το χυμό, και τα μπαχαρικά με το σκόρδο και τα χτυπάμε ΄όπως στο σέικερ, το υγρό που θα προκύψει περιλούζουμε τη συκωταριά.
Περνάμε σε ξυλάκια εν αλάξ τα γλυκάδια και τα υπόλοιπα εντόσθια και με τα εντεράκια προσπαθούμε να τα κλείσουμε… όσο γίνετε!!!
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή γάστρα, βγάζουμε με προσοχή τα ξυλάκια.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό.
Ψήνουμε σκεπασμένα στους 200 βαθμούς στον αέρα 1 ώρα και 20 λεπτά ξεσκέπαστα να πάρουν χρώμα!!!
Καλή όρεξη!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Τριών Ιεραρχών 2025: Τι θα ισχύει φέτος για τα σχολεία και για ποιους είναι αργία
- Ατύχημα Σχηματάρι : Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της γυναίκας που ενημέρωσε για το εμπόδιο στο δρόμο λίγο πριν το δυστύχημα του αστυνομικού Διευθυντή
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια