Συνταγή για γαριδομακαρονάδα με Fettuccine και παρμεζάνα για το μεσημεριανό μας. Με σπιτική σάλτσα Alfredo και κρεμώδη υφή αυτή η μακαρονάδα είναι τέλεια και για ιδιαίτερες περιστάσεις.
- μακαρονια 1 συσκευασία Fettuccine
- γαρίδες 1 κιλό
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμμυδι 1 μικρό
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- σκορδο 1 σκελίδα
- κρασι 1/3 του φλιτζανιού λευκό
- κρεμα γαλακτος 2 φλιτζάνια πλήρες
- παρμεζανα 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- μπούκοβο 1 πρέζα
Υλικά
Γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς
Μετά από τόσο κρέας μας έχει λείψει μία γαριδομακαρονάδα. Κι επειδή μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και με άλλες κουζίνες, βρήκαμε για εσάς μία νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα με γαρίδες, ζυμαρικά fettuccine, παρμεζάνα και δεμένη λευκή σάλτσα Alfredo. Δοκιμάστε την!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις γαρίδες με Fettuccine και παρμεζάνα:
Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις γαρίδες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά για να μαριναριστούν οι γαρίδες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει ξεκινάμε να σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό, σε κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις γαρίδες από την φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Βάζουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
Λιγκουίνι με γαρίδες και πιπεριές
Στο τέλος βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και μπούκοβο. Σερβίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπούκοβο.
Tips
Τα fettuccine είναι οι οι ταλιατέλες αλλά λίγο πιο λεπτές. Αντί για ψιλοκομμένο μαϊντανό μπορούμε να βάλουμε βασιλικό. Αντί για μπούκοβο μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι ή μπορούμε να μην βάλουμε και τίποτα από τα δύο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Yiatrou
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Προσευχή για τα Θεοφάνεια : Οι Ευχές του Μεγάλου Αγιασμού
- Η Γη της Ελιάς : Η γυναίκα του Βαρώτσου, η Μαριάννα έρχεται στη Μάνη και ανάβει φωτιές
- Τί είναι ο Μεγάλος Αγιασμός και που τον Χρησιμοποιούμε μετά τα Θεοφάνια και για όλο το χρόνο
- Θεοφάνεια : Ποια σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν σήμερα, 6 Ιανουαρίου
- Λεωφορείο με τουρίστες έπεσε σε χαράδρα 150 μέτρων – 13 νεκροί και 29 τραυματίες