Η καλύτερη συνταγή για γαρίδες τηγανιτές με όλα τα μυστικά για σωστό τηγάνισμα. Οι πιο τραγανές γαρίδες τηγανιτές που σε κάνουν να μπερδεύεσαι και να νομίζεις ότι τρως…τσιπς με γεύση θαλασσινών. Είναι γνωστή η αδυναμία που έχουμε στις γαρίδες και τώρα που βιώνουμε ημέρες νηστείας ήρθε ο καιρός να τις απολαύσουμε και να τις τιμήσουμε δεόντως.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλ.
Για το πανάρισμα
Οι τηγανιτές γαρίδες είναι σίγουρα μία αγαπημένη συνταγή κι αν τις συνοδεύσουμε με μαγιονέζα, απογειώνονται. Εκτός από τις κλασικές γαρίδες πανέ που όλοι λατρεύουμε, φτιάξτε αυτές τις τραγανές και πεντανόστιμες γαρίδες με μόλις λίγα υλικά και απογειώστε το μεσημεριανό σας τραπέζι.
Δείτε ακόμα Συνταγή για γαρίδες με ούζο και σάλτσα μουστάρδας
Θα χρειαστείτε μόνο γαρίδες, αλεύρι για το πανάρισμα και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα. Επίσης είναι ένας συγκλονιστικός μεζές για να συνοδεύσετε το ούζο και το τσιπουράκι σας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις γαρίδες καθαρισμένες και τις βουτάμε μέσα σε ένα πιάτο με αλεύρι από όλες τις πλευρές. Τις τινάζουμε ελαφρώς και τις βάζουμε στην άκρη. Στην συνέχεια γεμίζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
Αφού κάψει το λάδι, βάζουμε λίγες λίγες τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για δύο με τρία λεπτά ίσα ίσα να πάρει χρώμα. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί και τις συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή μαγιονέζα.
Μυστικά για τις τέλειες γαρίδες τηγανιτές
Να τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού. Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄. Απολαύστε τις γαρίδες τηγανητές, ζεστές και τραγανές. Οι μικρές ψιλές γαρίδες της ανεμότρατας όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε.
Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές. Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε πάντα σκέτο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr