Close

Γαύρος φούρνου με κάπαρη

γαύρος-φούρνου-με-κάπαρη-συνταγή-

Τώρα που καλοκαίριασε όλο και πιο συχνά θα μαζευόμαστε σε αυλές και μπαλκόνια τα βράδια, με καλή παρέα, να απολαμβάνουμε ουζάκι ή τσιπουράκι με τα κατάλληλα μεζεδάκια. Όπως αυτός ο γαύρος φούρνου με κάπαρη!

Ο γαύρος είναι ένα ψάρι που τα περισσότερα σπίτια τον προτιμούν. Είναι νόστιμος, δεν έχει κόκαλα και πάνω από όλα είναι ένα ψάρι οικονομικό! Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό πέρα από γαύρο τηγανιτό. Θα φτιάξουμε γαύρο στον φούρνο με κάπαρη.

Δείτε ακόμα Γαύρος στο τηγάνι χωρίς πολλά λάδια

Εμείς φτιάχνουμε πολύ συχνά τον γαύρο έτσι και τον απολαμβάνουμε με τσίπουρο ή ούζο σαν μεζέ. Είναι ένα υπέροχο φαγητό για να συνοδεύσει σαν ορεκτικό τα θαλασσινά σας, ειδικά τους μήνες του Καλοκαιριού, που θέλουμε το πιάτο μας να μοσχοβολάει θάλασσα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον γαύρο φούρνου με κάπαρη:

γαύρος-φούρνου-με-κάπαρη-συνταγή-

Εκτέλεση για τον γαύρο φούρνου με κάπαρη

γαύρος-φούρνου-με-κάπαρη-συνταγή-

Αρχικά πλένουμε καλά τον γαύρο σε άφθονο και δροσερό νερό. Έπειτα τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με πιάτο από κάτω. Τον αλατίζουμε ελαφρώς και τον αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

γαύρος-φούρνου-με-κάπαρη-συνταγή-

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με το μισό ελαιόλαδο. Απλώνουμε τον γαύρο από πάνω, χωρίς να υπάρχουν κενά ανάμεσα στα ψάρια, για να μην καούν.

γαύρος-φούρνου-με-κάπαρη-συνταγή-

Πασπαλίζουμε τον γαύρο με ρίγανη και απλώνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας, την οποία την έχουμε ανακατέψει με το ψιλοκομμένο σκόρδο και την κάπαρη.

Δείτε ακόμα Γαύρος μαρινάτος

γαύρος-φούρνου-με-κάπαρη-συνταγή-

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι με μέτρο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

γαύρος-φούρνου-με-κάπαρη-συνταγή-

Tips για τον γαύρο φούρνου με κάπαρη

γαύρος-φούρνου-με-κάπαρη-συνταγή-

Η προετοιμασία του φαγητού κρατάει περίπου 20 λεπτά. Αντί για ρίγανη μπορούμε να βάλουμε θυμάρι. Αντί για ντομάτες φρέσκες μπορούμε να βάλουμε 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ.  Χωρίς το κόκαλο θα είναι πιο νόστιμο.

γαύρος-φούρνου-με-κάπαρη-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντίνα Κωστούλα Σκαφτούρου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr