Υπέροχος και πεντανόστιμος γαύρος μαρινάτος με δεντρολίβανο. Αρωματικός και με συγκλονιστική γεύση για μεζεδάκι το Καλοκαίρι.
Δείτε ακόμα Γαύρος στο τηγάνι χωρίς πολλά λάδια
Όταν πηγαίνουμε σε ουζερί και ψαροταβέρνες ο γαύρος μαρινάτος δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Και τον χρυσοπληρώνουμε κιόλας. Σήμερα όμως θα φτιάξουμε σπιτικό γαύρο μαρινάτο, αρωματικό και πεντανόστιμο με δεντρολίβανο. Σίγουρη επιτυχία αυτή η συνταγή, την κάνουμε κάθε φορά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον γαύρο μαρινάτο με δεντρολίβανο:
Εκτέλεση για τον γαύρο μαρινάτο με δεντρολίβανο
Αρχικά φιλετάρουμε τον γαύρο και αφαιρούμε το κόκκαλο. Ξεπλένουμε καλά τον γαύρο και τον βάζουμε σε ένα μπολ, αφού πρώτα τον σουρώσουμε καλά. Βάζουμε μία στρώση γαύρο σε ένα πυρέξ και από πάνω μία στρώση χοντρό αλάτι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαύρος. Τον αφήνουμε με το χοντρό αλάτι για 2 ώρες. Ξεπλένουμε στην συνέχεια ελαφρώς. Έπειτα γεμίζουμε το σκεύος με ξύδι μέχρι να καλύψει τον γαύρο. Αφήνουμε τον γαύρο για 2 ώρες στο ξύδι.
Δείτε ακόμα Γαύρος ψητός στον φούρνο
Σουρώνουμε για 30 λεπτά από το ξύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, τα χοντροκομμένα σκόρδα, την ρίγανη, το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης. Στο τέλος ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να σκεπάσουμε τον γαύρο.
Tips για τον γαύρο μαρινάτο με δεντρολίβανο
Διατηρείται και εκτός ψυγείου για πολύ καιρό, αρκεί να είναι δροσερή η θερμοκρασία.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dimitra Savvaki
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή