Γαύρος στο φούρνο με σκόρδο, ρίγανη και μουστάρδα. Ένας εκπληκτικός μεζές αλλά και ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο με μια μεγάλη σαλάτα. Μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα νοστιμότατο, υγιεινό, είναι πολύτιμος σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας συστήματος και πολύ θρεπτικό φαγητό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα ψάρια.
Υλικά συνταγής
1 κιλό γαύρος
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ λεμονιών το χυμό
1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα απαλή
50 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
¾ φλ. τσαγιού νερό
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε (προαιρετικά κόβετε και τα κεφάλια) και πλένετε καλά τα ψαράκια σας. Τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε σε ένα ρηχό ταψάκι.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το κρασί (προαιρετικά), το νερό, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και τα χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Περιχύνετε με το μείγμα τα ψάρια στο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους. Βγάζετε το γαύρο σας από το φούρνο και τον σερβίρετε ζεστό με τη σάλτσα του.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα