Συνταγή για γαύρο στο airfryer με τραγανή κρούστα, καλύτερο και από τον γαύρο που παραγγέλνουμε στα ουζερί. Μια υγιεινή πρόταση στη φριτέζα αέρος
Για μεζεδάκι ή ακόμη και για μεσημεριανό από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- καλαμποκέλαιο 150 ml (1 κούπα)
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού (8-10 γραμμάρια)
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια) γλυκιά
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το αλεύρωμα
Γαύρος φούρνου με κάπαρη
Αφού οι φριτέζες αέρα ή αλλιώς airfryers έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας αποφασίσαμε να σας δείξουμε πως μπορείτε γρήγορα και εύκολα να φτιάξετε τραγανό τηγανιτό γαύρο, με μία άκρως απολαυστική κρούστα του Παναγιώτη Παπαδάκη. Θα γίνει ανάρπαστος ακόμη και για τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον τηγανιτό γαύρο στο airfryer:
INGREDIENTS
500 g anchovies
2 tbsp olive oil (10 g)
150 g maize flour (1 cup)
2 tsp salt (8-10 g)
1 tsp sweet paprika (5 g)
pepper
GERMAN
ZUTATEN
500 g Sardellen
2 EL Olivenöl (10 g)
150 g Maismehl (1 Tasse)
2 TL Salz (8-10 g)
1 TL süßes Paprikapulver (5 g)
Pfeffer
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
20′-25′ Χρόνος Ψησίματος
2 Μερίδες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τον γαύρο. Στραγγίζουμε τον γαύρο ,ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Βουτάμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τον γαύρο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τον γαύρο και τον τοποθετούμε στον κάδο του air fryer. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 c στο πρόγραμμα για τα ψάρια.
Γαύρος με ντομάτα στο airfryer
Σερβίρουμε με σαλάτα, ρύζι, πατάτες ή με ότι άλλο μας αρέσει. Ο πιο νόστιμος γαύρος στο air fryer καλύτερος από τηγανητός!! Τα παιδάκια σας θα τον λατρέψουν!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr