Υλικά
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κουταλιά σούπας κύμινο
2 μεγάλες ντομάτες καθαρισμένες, ψιλοκομμένες, μόνο την σάρκα
Αλάτι και πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
8 Αραβικές πίτες μικρές
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ώσπου να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το κύμινο και τον κιμά και τον «ανοίγουμε» καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει.
Μόλις αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C αέρα, Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψί, μοιράζουμε από πάνω τον κιμά και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στον φούρνο.
Σερβίρουμε με σος γιαουρτιού…
Για της Σως γιαουρτιού…
Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι χρειάζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις μας…
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – οι χρυσοχέρες-ηδες