Συνταγή για γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με σαλάμι αέρος. Σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης με ταχίνι. Έχουν αφράτη ψίχα, τραγανή κόρα και μπόλικο σουσάμι. Μπορούμε να βάλουμε όποιο αλλαντικό θέλουμε. Με γαλοπούλα, μπορούν να γίνουν το τέλειο σχολικό κολατσιό, ενώ είναι ένα νόστιμο σνακ για το πρωί ή το βράδυ.
- νερό 300 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- ταχίνι 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450-500 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
- τυρί κρέμα 100 γραμμάρια περίπου
- ντοματα 1 μεγάλη
- γκούντα 2-3 φέτες
- σαλάμι αέρος 1-2 φέτες
Για την γέμιση
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, είναι ένα αγαπημένο πρωινό ή σνακ για μικρούς και μεγάλους, αφού ακόμα και σκέτα έχουν μία ελαφριά γλυκιά γεύση και είναι άκρως χορταστικά. Πόσο μάλλον, όταν τα γεμίζουμε με λαχανικά, τυριά και αλλαντικά, σαν σάντουιτς.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης σε μπαστουνάκια για κολατσιό
Θα φτιάξουμε λοιπόν σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης με ταχίνι και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι αφράτα αλλά με τραγανή κόρα και θα τα γεμίσουμε με σαλάμι αέρος. Φυσικά μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι σας αρέσει και να τα απολαύσετε σαν πρωινό, κολατσιό στη δουλειά ή στο σχολείο, ακόμη και για βραδινό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με σαλάμι αέρος:
Εκτέλεση για τα γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με σαλάμι αέρος
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με την ξερή μαγιά και την ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ταχίνι και ανακατεύουμε. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι.
Τότε, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Βάζουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Έπειτα ζυμώνουμε ελαφρώς την ζύμη και την χωρίζουμε σε 8 μέρη. Πλάθουμε 8 κουλούρια Θεσσαλονίκης και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε την ζάχαρη και το νερό για το ζαχαρόνερο και αλείφουμε με το ζαχαρόνερο τα κουλούρια. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
Δείτε ακόμα Αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης από την Τζένη Τσανακσίδου
Τα αφήνουμε για 20 λεπτά σκεπασμένα εκτός φούρνου. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα κόβουμε στη μέση.
Αλείφουμε την πάνω και την κάτω μεριά του κουλουριού με λίγο τυρί κρέμα, βάζουμε λίγες φέτες ντομάτες, γκούντα και σαλάμι αέρος και κλείνουμε. Έτοιμα.
Tips για τα γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με σαλάμι αέρος
Αντί για σαλάμι αέρος μπορούμε να βάλουμε ζαμπόν ή γαλοπούλα. Για το σχήμα πλάθουμε ένα μέρος της ζύμης σε κορδόνι το οποίο το σταυρώνουμε και κάθε πλευρά τη φέρνουμε πάνω κάτω από τον κύκλο μέχρι να ενωθούν στη μέση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια