Close

Γεμιστά μπαστούνια ζύμης με ελιές

Συνταγή για νόστιμα & αφράτα νηστίσιμα ελαιοψωμάκια

Γεμιστά μπαστούνια ζύμης με ελιές !Σήμερα η αγαπημένη μας Σοφία Καρά μοιράζεται μαζί μας την αγαπημένη της συνταγή για γεμιστά μπαστούνια ζύμης με ελιές .Αυτά τα γεμιστά μπαστούνια ζύμης με ελιές εκτός από νηστίσιμα είναι και πεντανόστιμα. Με μία υπέροχη γέμιση με ελιές, κρεμμύδια, σκόρδο, ρίγανη και μερικά ακόμη απλά υλικά και μία πανεύκολη ζύμη, θα έχετε στο π και φ τα δικά σας σπιτικά γεμιστά μπαστούνια ζύμης με ελιές.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακός σπιτικός νηστίσιμος τραχανάς από την Θράκη με λαχανικά

Είναι ιδανικά  για οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου νηστεύετε. Αυτά τα γεμιστά μπαστούνια ζύμης με ελιές όμως είναι τόσο αφράτα και νόστιμα που είμαστε σίγουροι ότι θα τα φτιάχνετε όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτως νηστείας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για το μείγμα ελιάς

Στην αρχή ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε καλά και σφίγγουμε τις ελιές. Τις βάζουμε και αυτές μέσα στα κρεμμύδια για να τραβήξουν τα υγρά τους. Αφού σοταριστούν τα υλικά μας, βάζουμε στο τέλος και λίγη ρίγανη,

Εκτέλεση για την ζύμη

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα, νερό, ζάχαρη και μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, το αλάτι και το αλεύρι. Αλεύρι βάζουμε όσο χρειαστεί για να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ.

Εκτέλεση για τα γεμιστά μπαστούνια ζύμης με ελιές

Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Αφού διπλασιαστεί χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια που θα έχουν μέγεθος ενός μεγάλου μανταρινιού. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το χέρι μας και βάζουμε πάνω το μείγμα που κάναμε. Η γέμιση πρέπει να καλύπτει όλο το ψωμάκι.

Στην συνέχεια ρολάρουμε και με το άνοιγμα προς τα κάτω, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε λίγο και στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Γεμιστά μπαστούνια ζύμης με ελιές _ συνταγή για νηστίσιμα ελαιοψωμάκια

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr