Συνταγή για αφράτα γεμιστά μπιφτέκια με κασέρι που θα συνοδεύσουμε με τραγανές γλυκοπατάτες στον φούρνο με δεντρολίβανο .
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- μπαγιατικο ψωμι 3 φέτες
- αυγα 1
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμμυδι 1 τριμμένο στον τρίφτη
- νερό 1-2 σφηνάκια
- ντοματα 1 τριμμένη στο τρίφτη
- σκορδο 2 σκελίδες
- δυοσμος 1-2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκος
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- κασέρι 150 γραμμάρια
Για τη γέμιση
- γλυκοπατάτα 4
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- Καπνιστή πάπρικα Κατά βούληση
- κουρκουμας 1 πρέζα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι 1-2 τσιμπιές φρέσκο
Για της γλυκοπατάτες
Σώς για κεφτεδάκια και μπιφτέκια
Για να υποδεχτούμε το νέο έτος με νόστιμες γεύσεις και καλή διάθεση, σας προτείνουμε αυτά τα αφράτα γεμιστά μπιφτέκια με γλυκοπατάτες που αξίζει να δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γεμιστά μπιφτέκια με γλυκοπατάτες:
Εκτέλεση για τα γεμιστά μπιφτέκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το μουλιασμένο και καλά στυμμένο μπαγιάτικο ψωμί, το αυγό, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και νερό και μόλις κάψει ξεκινάμε να σοτάρουμε λίγο το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βάζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι στη λεκάνη με τον κιμά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το τριμμένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς
Έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και βάζουμε σε κάθε μπιφτέκι από έναν κύβο κασέρι. Ζυμώνουμε καλά για να κλείσουμε το κασέρι μέσα στα μπιφτέκια και τα βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τις γλυκοπατάτες
Παίρνουμε τις γλυκοπατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αραδιάζουμε τις γλυκοπατάτες και τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά και βούτυρο σε κομματάκια. Επίσης προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Εκτέλεση
Πάνω από τις γλυκοπατάτες τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό στο ταψί, ίσα ίσα να μην μας κολλήσουν οι πατάτες και ψήνουμε στον αέρα, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Tips
Αντί για θυμάρι μπορούμε να βάλουμε δενδρολίβανο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Milka Arandjelović
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr