Close

Γεμιστά πράσα με αυγολέμονο

Γεμιστά-πράσα-με αυγολέμονο-συνταγή-

Συνταγή για γεμιστά πράσα με κιμά, ρύζι και πηχτό αυγολέμονο για να συνοδεύσουμε το μεσημεριανό μας ή για να ξεφύγουμε λίγο από τα ντολμαδάκια και τους λαχανοντολμάδες που είναι πιο συνηθισμένα.

Πρασοκιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας

Τα πράσα είναι στην εποχή τους και μπορούμε να τα εντάξουμε σε πολλές συνταγές. Έχουν μία ελαφρώς πικάντικη γεύση και όταν μαγειρευτούν αποκτούν μία γλύκα. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε γεμιστά πράσα με αυγολέμονο, που μοιάζουν εμφανισιακά με τα ντολμαδάκια. Ένα νόστιμο και ιδιαίτερο ορεκτικό για το μεσημεριανό μας τον Χειμώνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γεμιστά πράσα με αυγολέμονο:

Γεμιστά-πράσα-με αυγολέμονο-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια 5-6 εκατοστών, μέχρι εκεί που αρχίζει να πρασινίζει. Κρατάμε το κάθε κομμάτι στο χέρι και με το δάχτυλο του άλλου χεριού πιέζουμε σιγά σιγά, γιατί μπορεί να σπάσει το πράσο, ώστε να βγουν τα εσωτερικά φύλλα.

Στη συνέχεια χτυπάμε το ολόκληρο αυγό και τους κρόκους αυγού για το αυγολέμονο και βάζουμε τα αυγά στην άκρη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ρύζι και 2 κουταλιές της σούπας από το χτυπημένο αυγό για το αυγολέμονο.

Στο τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Γεμίζουμε τα πράσα με την γέμιση. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα πράσα στο λιωμένο βούτυρο. Σβήνουμε το φαγητό με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. 

Πρασόρυζο με λαχανικά

Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθούν τα πράσα και βράζουμε για 15-20 λεπτά. Μπορεί και λίγο λιγότερο, γιατί το πράσο αν βράσει παραπάνω θα ανοίξει. Στο μπολάκι με τα αυγά συμπληρώνουμε το κορν φλάουρ και χτυπάμε.

Έπειτα βάζουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και λίγο ζωμό από τα πράσα που βράζουν, περασμένο από σίτα για να βγει καθαρός.

Προσθέτουμε και τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο τηγάνι με τα πράσα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και δέσει η κρέμα. 

Tips

Μπορούμε στα πράσα που βράζουν να προσθέσουμε εκτός από σκέτο νερό, ζωμό λαχανικών. Ο κρόκος Κοζάνης θέλει προσοχή στη ποσότητα γιατί έχει έντονη γεύση και άρωμα.

Γεμιστά-πράσα-με αυγολέμονο-συνταγή-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Dimitrios Maroulis

και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr