Συνταγή για αφράτα γεμιστά ψωμάκια με ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και μουστάρδα. Είναι εύκολα και πάρα πολύ νόστιμα. Μαλακά σαν αφρός, σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- μαγιά 20 γρ νωπή
- σπορέλαιο 1 ποτήρι του κρασιού
- ζαχαρη 2 κσ
- αλατι Λίγο
- νερό χλιαρό όσο πάρει
- σουσαμι για το πασπάλισμα
Υλικά
Τα γεμιστά ψωμάκια αυτά είναι ιδανικά για το κολατσιό στο σχολείο ή την δουλειά το απογευματινό σνακ των παιδιών αλλά και την νηστεία αφού δεν περιέχουν τίποτα ζωικό. Μπορείτε βέβαια αν δεν νηστεύετε να προσθέσετε στην γέμιση τυριά ή αλλαντικά της αρεσκείας σας και να τα κάνετε ακόμα πιο πλούσια και χορταστικά.
Δοκιμάστε τα είναι πεντανόστιμα, τα παιδιά θα τα λατρέψουν και θα σας τα ζητάνε συνέχεια. Όσο για τους μεγάλους θα γλείφουν τα δάχτυλα τους.
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το ζυμάρι μας.
Ενεργοποιούμε την μαγιά διαλύοντας την σε χλιαρό νερό με την ζάχαρη και το αλεύρι. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι μας και προσθέτουμε το μείγμα τις μαγιάς. Ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει καλά. Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε 9 ίσες μπαλίτσες. Τις ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια και τις γεμίζουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε πάνω από την γέμιση μουστάρδα και κλείνουμε σε μπάλες.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα ψωμάκια μας και τα αφήνουμε για μίση ώρα να ξανά φουσκώσουν. Αφού φουσκώσουν, αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο με νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τέλος ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις και αέρα, μέχρι να ροδίσουν.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Κυριακη Αθανασακη
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή