Πιτάκια γεμιστά στο τηγάνι μια γρήγορη συνταγή με ψήσιμο σε ένα τηγάνι. Η γέμιση μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το γούστο σας, εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί, ελιές και ντομάτα και είναι τέλειο!
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
140 γραμμάρια νερό
8 γραμμάρια μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5 γραμμάρια αλάτι
100 γραμμάρια τυρί cottage
100 ml σάλτσα ντομάτας
100 γραμμάρια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
100 γραμμάρια μπεσαμελ
Πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με χλιαρό νερό.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Βήμα 3
Όταν η ζύμη θα αρχίσει να σφίγγει , προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι.
Βήμα 4
Σχηματίζουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Δείτε ακόμη: Συνταγή για παιδία: Αλμυρό ψωμί με μπρόκολο
Βήμα 5
Τώρα χωρίστε τη ζύμη σε 6 μπάλες.
Βήμα 6
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, τη μπεσαμελ, το τυρί ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι.
Δείτε ακόμη: Εύκολη πίτσα σε 10 ‘ με το χθεσινό ψωμί!
Βήμα 7
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα ορθογώνιο και τοποθετήστε στη μία πλευρά μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα.
Βήμα 8
Κλείνουμε και σφράγιση τις άκρες από τα πιτάκια μας.
Βήμα 9
Βάλτε τα σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να σταθούν για δέκα λεπτά.
Βήμα 10
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε τα πιτάκια μας.
Δείτε ακόμη: Η τέλεια φανουρόπιτα του Ακη Πεντρετζίκη
Βήμα 11
Μόλις αρχίσουν να γίνονται, τα γυρνάμε και μαγειρεύουμε και από την άλλη πλευρά, στη συνέχεια, ανακατέψτε μερικές φορές σε όλο το μαγείρεμα για 2 με 3 λεπτά.
Βήμα 12
Σερβίρονται ζεστά. Καλή σας Όρεξη!
Πηγή: melitzolithos.gr