Λαχταριστές γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με παρμεζάνα και φέτα για τα μεζεδάκια της Τσικνοπέμπτης αλλά και για ορεκτικό σε κάθε γιορτινό μπουφέ.
- πιπεριά Φλωρίνης 5 μέτριες
Υλικά
Οι γεμιστές πιπεριές είναι υπέροχες και μιας και είχαμε ένα βάζο με πιπεριές Φλωρίνης, τις λιμπιστήκαμε και είπαμε να τις απογειώσουμε. Βρήκαμε λοιπόν μία συνταγή με γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης, οι οποίες ήταν γεμισμένες με παρμεζάνα και φέτα.
Δείτε ακόμα Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με μυζήθρα και φρέσκο τυρί!
Επειδή αυτά τα δύο τυριά είναι από τα αγαπημένα μας, είπαμε να τις φτιάξουμε και η γεύση τους μας ενθουσίασε. Σίγουρα λοιπόν σαν συνταγή σημειώθηκε για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης που πλησιάζει. Δοκιμάστε τες και θα τις φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση τις γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με παρμεζάνα και φέτα
Εκτέλεση για τις γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με παρμεζάνα και φέτα
Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα, το στραγγιστό γιαούρτι, την τριμμένη παρμεζάνα, την λιωμένη σκελίδα σκόρδου, την ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφού ενωθούν καλά τα υλικά της γέμισης παίρνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης από το βάζο και τις πλένουμε καλά.
Δείτε ακόμα Πιπεριές γεμιστές με ρύζι και μανιτάρια στο φούρνο με πατάτες!
Τις ανοίγουμε και βγάζουμε τους σπόρους τους. Τις γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.
Tips για τις γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με παρμεζάνα και φέτα
Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε τριμμένη γραβιέρα. Όταν φτιάξουμε την γέμιση, δοκιμάζουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βουλα Πολυζου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr