Close

Γεμιστό κέικ με λευκή σοκολάτα και γκοφρετάκια

συνταγή-για-γεμιστό-σοκολατένιο κέικ-

Συνταγή για ένα γεμιστό κέικ με λευκή σοκολάτα γκοφρετάκια και σοκολατάκια Δεν μπορείτε να αντισταθείτε ε; Κοπιάστε λοιπόν και απολαύστε το μαζί μας!

Ετοιμάζεστε για το παιδικό πάρτι του παιδιού και θέλετε ένα γλυκό φανταχτερό, σοκολατένιο, πανέμορφο και πεντανόστιμο; Τότε αυτό το  κέικ με διάφορα σοκολατάκια είναι ό,τι πρέπει. Φυσικά αν θέλετε να το κάνετε πιο υγιεινό μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με ζάχαρή καρύδας και να δοκιμάσετε σοκολατάκια  χωρίς ζάχαρη.

Όπως κι αν το δοκιμάσετε θα το ευχαριστηθείτε. Είναι αφράτο, ζουμερό και συνάμα τόσο νόστιμο και παιχνιδιάρικο που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους μικρούς και μεγάλους. Και παρόλη την εντυπωσιακή του εμφάνιση, το να το φτιάξεις είναι κάτι εύκολο αλλά και δημιουργικό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γεμιστό κέικ με λευκή σοκολάτα:

συνταγή-για-γεμιστό-σοκολατένιο κέικ-

Εκτέλεση για το γεμιστό κέικ

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Αφού το μείγμα αφρατέψει προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ.

συνταγή-για-γεμιστό-σοκολατένιο κέικ-

Πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα για να μην τιναχτεί το αλεύρι έξω από το μίξερ και στην συνέχεια σε πιο δυνατή ταχύτητα. Αφού δέσει και ομογενοποιηθεί το μείγμα το μεταφέρουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 50 λεπτά περίπου.

Δείτε ακόμα Κλασικό Κέικ πορτοκάλι

συνταγή-για-γεμιστό-σοκολατένιο κέικ-

Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και όταν κρυώσει το κόβουμε σε 3 δίσκους. Από τον μεσαίο δίσκο, κόβουμε περιμετρικά μία λωρίδα με φάρδος 2 εκατοστά περίπου.

Πως θα συναρμολογήσουμε

Παίρνουμε μία πιατέλα και τοποθετούμε πάνω τον πρώτο δίσκο. Απλώνουμε στον πρώτο δίσκο μία στρώση πραλίνας φουντουκιού. Έπειτα στρώνουμε μία στρώση πραλίνας φουντουκιού στον δεύτερο δίσκο και άλλη μία στρώση πραλίνας φουντουκιού στον τρίτο δίσκο.

Δείτε ακόμα Espresso Κέικ

Βάζουμε τον έναν δίσκο πάνω από τον άλλον. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα. Με ένα πινέλο καλύπτουμε με την λιωμένη σοκολάτα το πάνω μέρος του κέικ και το βαθούλωμα που έχει ο μεσαίος δίσκος. Γεμίζουμε το βαθούλωμα με διάφορα σοκολατάκια της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.

συνταγή-για-γεμιστό-σοκολατένιο κέικ-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr