Συνταγή για γεμιστό ψωμί σαν πίτσα του Γιώργου Ζώλη. Φουσκωτό σπιτικό ψωμί με τυριά που λιώνουν, μανιτάρια και μπέικον για το σχολικό κολατσιό, τους μπουφέδες αλλά και ένα χορταστικό βραδινό, σαν σκεπαστή πίτσα!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 250 ml παγωμένο
- νερό 100 ml καυτό
- ξερή μαγιά 14 γραμμάρια
- ζαχαρη 20 γραμμάρια
- αλατι 8 γραμμάρια
- αυγα 1
- σπορέλαιο 50 ml
Υλικά
- μιξ τυριών 400 γραμμάρια για πίτσα
- μανιταρια 5
- κρεμμυδι 1
- μπεικον 150 γραμμάρια
- πιπεριά 100 γραμμάρια διάφορα χρώματα
- ελαιολαδο 20 ml
Για τη γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Πίτσα με σιμιγδάλι
Σήμερα ο Γιώργος Ζώλης μοιράζεται μαζί μας μία συνταγή σκέτη κόλαση. Φουσκωτό, σπιτικό ψωμί που μοιάζει με έργο τέχνης, με γέμιση πίτσας. Μία πρωτότυπη σκεπαστή πίτσα για το σχολικό κολατσιό, τους μπουφέδες αλλά και για το βραδινό μας που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σκέτος αφρός!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γεμιστό ψωμί σαν πίτσα του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
700g all-purpose flour
250g frozen milk
100g of hot water
14g dry yeast
20g of sugar
8g of salt
1 egg
50g seed oil
Savory filling
400g mixed cheese (for pizza)
5 mushrooms
1 onion
150g of bacon
100g peppers of various colors
20g of olive oil
Coat
1 egg with 2 tbsp water
Sesame seeds for sprinkling
Bake at 180 degrees for about 40 minutes
Εκτέλεση για το γεμιστό ψωμί σαν πίτσα του Γιώργου Ζώλη
Αρχικά ανακατεύουμε το παγωμένο φρέσκο γάλα με το καυτό νερό. Έπειτα προσθέτουμε την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε αρχικά με μία σπάτουλα και έπειτα ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη με τα χέρια.
Αφού ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2-3 λεπτά. Ψεκάζουμε το μπολ με σπορέλαιο και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη. Όσο φουσκώνει η ζύμη, ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανάβουμε τη φωτιά και αρχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους και σοτάρουμε.
Γεμιστό ψωμί σε φόρμα
Βάζουμε και το μπέικον και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά μας. Κλείνουμε την φωτιά μόλις ετοιμαστεί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ξεφουσκώνουμε με τα χέρια το ζυμάρι.
Κόβουμε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο. Μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο σε μία λαδόκολλα και καλύπτουμε το φύλλο με μιξ τυριών. Από πάνω απλώνουμε την γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε γύρω γύρω βάζοντας το πάνω ζυμάρι από την κάτω πλευρά. Διορθώνουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Συνταγή για αφράτο γεμιστό ψωμί με τυρί
Μεταφέρουμε το ψωμί σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό με το νερό. Παίρνουμε ένα ποτήρι του κρασιού και κάνουμε κύκλους στο ψωμί, χωρίς όμως να πληγώσουμε το ζυμάρι. Αλείφουμε το ψωμί με το αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη προτελευταία σχάρα.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια