Γεμιστό ρολό με κιμά σπανάκι, και τυρί φέτα. Ένα εξαιρετικό ρολό κιμά με ανάμεικτο κιμά μοσχαριού και χοιρινού. Η φέτα έρχεται και απογειώνει την γεύση ενώ το σπανάκι είναι μία αρκετά θρεπτική γέμιση.
- ελαιολαδο 4-5 κ.σ.
- κρεμμυδι 1
- σκορδο 1 σκελίδα
- θυμάρι 1 κλαρί
- ψωμι του τοστ 150 γρ.
- ρίγανη 1 κ.γ. ξερή
- Καπνιστή πάπρικα 1 κ.γ.
- γάλα 50 ml
- κιμάς χοίρινος 500 γρ.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ.
- λεμονι ξύσμα λεμονιού, από 1
- αυγα 1
- μαιντανος 1 ματσάκι
- δυοσμος 1 ματσάκι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Μπορούμε να προσφέρουμε αυτό το ρολό στα παιδιά μας, για να δοκιμάσουν για πρώτη φορά σπανάκι και είμαστε σίγουροι ότι θα τους αρέσει πολύ. Η πάπρικα είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό και απογειώνει τον κιμά μας.
Δείτε ακόμα Ρολό κιμά με μπέικον και πατάτες στον φούρνο
Η παρασκευή αυτού του γεμιστού ρολού κιμά ,με σπανάκι και φέτα είναι πανεύκολη και απαιτεί πολύ απλά και οικονομικά υλικά. Είναι μία εξαιρετική ιδέα για το μεσημεριανό μας αλλά και το Κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τον κιμά
Βάζουμε σε ένα μπολ τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το ψωμί του τοστ το οποίο πρωτίστως το έχουμε βρέξει και το έχουμε στραγγίξει καλά από τα υγρά του και την ρίγανη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αφού ενώσουμε τα υλικά, σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί και να απελευθερώσει τα αρώματά του.
Εκτέλεση για το ρολό κιμά με σπανάκι και φέτα
Μετά τα 30 λεπτά, παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε στον πάτο του μία λαδόκολλα. Στρώνουμε πάνω στη λαδόκολλα τον κιμά. Αφού τον στρώσουμε τοποθετούμε μία στρώση σπανάκι, στην συνέχεια τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και την φέτα θρυμματισμένη.
Αφού προσθέσουμε την γέμιση, το γυρνάμε σιγά σιγά με την βοήθεια της λαδόκολλας και το κλείνουμε σε ρολό. Βάζουμε το ρολό μας στον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Στην συνέχεια ανοίγουμε τον φούρνο, βγάζουμε την λαδόκολλα και το αφήνουμε να ροδίσει για άλλα 10 λεπτά.
Tips για το ρολό κιμά με σπανάκι και φέτα
Το σπανάκι εφόσον ψήνεται στον φούρνο δεν βγάζει υγρά. Το σπανάκι το απλώνουμε ωμό στον κιμά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα