Γεμιστό ρολό πατάτας με σπανάκι και κιμά. Ένα φαγητό που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας
Υλικά
6 πατάτες καθαρισμένες
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα (220 g)
3 κουταλάκια αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε κύβους
½ κιλό κιμά
1 κουτί ντοματάκια (410 g)
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τυρί ricotta (250 g)
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα (100 γραμμάρια)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C.
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόψτε τις πατάτες σε φέτες πάχους 3 χιλ.
Σε ένα φύλλο λαδόκολλας πασπαλίζουμε το μισό τυρί παρμεζάνα και απλώνουμε ομοιόμορφα μέχρι να καλυφθεί η λαδόκολλα.
Τοποθετήστε τις πατάτες πάνω από την παρμεζάνα έτσι ώστε κάθε πατάτα να επικαλύπτει την προηγούμενη τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. Συνεχίστε μέχρι να γεμίσει ολόκληρη η λαδόκολλα με πατάτες.
Ρίξτε το υπόλοιπο της παρμεζάνας ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζετε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν οι πατάτες και να γίνουν τραγανές.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει , προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελοποιηθούν, περίπου 15 λεπτά.
Προσθέστε το κιμά στο κρεμμύδι και αφήνετε να μαγειρευτεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι, μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το σκόρδο. Ανακατέψτε .Βγάζετε από τη φωτιά.
Σε ένα μπωλ ενώστε το μίγμα σπανάκι και τη ricotta.
Απλώστε ομοιόμορφα το σπανάκι πάνω από το μαγειρεμένο φύλλο πατάτας.
Απλώστε το κιμά πάνω από το σπανάκι .
Πασπαλίζουμε μοτσαρέλα πάνω από το κιμά.
Πάρτε το ένα άκρο του φύλλου πατάτας κρατώντας τη λαδόκολλα και ρολάρετε.
Βάζετε το ρολό πατάτας στη λαδόκολλα και ψήστε για 15 λεπτά.
Πασπαλίστε με μαϊντανό για γαρνίρισμα.
Κόψτε και σερβίρετε αμέσως.
Με ένα κλικ εδώ δείτε υπέροχες συνταγές με τις αγαπημένες μας πατάτες
Πηγή: tasty.co