Είναι εμφανίσιμη και εντυπωσιακή , ότι πρέπει για να ξετρελάνει
τους μικρούς σας μπόμπιρες!
Ιδανικά για παιδικό πάρτυ γενεθλίων !
Yλικά
την αγαπημένη σας συνταγή για ντόνατς δειτε εδω μια πολυ νοστιμη ιδεα
Για την Ganache σοκολάτας:
125 γρ κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου espresso
125 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για την κρέμα σαντιγύ Mocha:
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου espresso
Εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
Οδηγίες
Φτιάχνετε και τηγανίζετε τα ντόνατς
Για να κάνει τη χτυπημένη κρέμα
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα παγωμένο μπολ. Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη, το κακάο και εσπρέσο σκόνη πάνω από την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήσε μέχρι η κρέμα να γίνει σταυθερή.
Τοποθετείστε λαδόκολλα σε μια κυκλική φόρμα του κεικ με αποσπώμενη βάση .
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από μόκα σαντιγύ στο κάτω μέρος του κέικ. βάλτε μερκά ντόνατς γύρω -γύρω , στη συνέχεια συμπληρώστε το κέντρο με περισσότερα ντόνατς, κόβοντας μερικά εάν είναι απαραίτητο για να προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερο χώρο. Συμπληρώστε αυτό το στρώμα των ντόνατς με ένα παχύ στρώμα από μόκα σαντιγί, εξαπλώνοντας προς τα έξω σχεδόν με την άκρη του κέικ. Προσθέστε άλλο ένα επίπεδο ντόνατς, τότε συνεχίστε να εναλλασσόμενα στρώματα της κρέμας και ντόνατς μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα των ντόνατς συνολικά.
Συμπληρώστε το ανώτερο στρώμα των ντόνατς με σαντιγί, απλώνοντάς το σε ένα λείο, ομοιόμορφο στρώμα στην κορυφή. Καλύψτε το κέικ με πλαστικό περικάλυμμα και καταψύξτε τη διάρκεια της νύχτας, ώστε τα ντόνατς να μαλακώσουν και συγχωνευτούν όλα μαζί.
Για να κάνετε την Ganache σοκολάτα:
Ρίχνουμε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέστε τη σκόνη espresso, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή. Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ . Βάλτε την κρέμα να σιγοβράσει, και μόλις αρχίοσυν οι φυσαλίδες ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και αφήστε τη να καθίσει για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα. Χτυπάμε μαζί απαλά μέχρι το μείγμα να είναι λαμπερο και λείο. Τοποθετείστε πλαστική μεμβράνη από πάνω και αφήστε το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
Λίγο πριν το σερβίρισμα
Ανοίξτε την αποσπώμενη φόρμα και τοποθετήστε το κέικ σε μια πιατέλα σας.
Εάν η ganache έχει σφίξει πάρα πολύ τότε καλό θα ήταν να ζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων σε σύντομο χρονικο διαστήμα 5 ή 6 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι υγρή και να ρέει εύκολα. Ρίξτε το πάνω από το κέικ ως στην άκρη του κέικ και ας στάξει και από κάτω.
Καταψύξτε το κέικ για περίπου 20 λεπτά για να κρυώσει λίγο η ganache. Μόλις γίνει αυτό τοποθετείστε με επιπλέον μινι λουκουμάδες, σαντιγί, ή οποιαδήποτε άλλη γαρνιτούρα αν αυτό είναι επιθυμητό.
Σημαντικό : Η τούρτα θα πρέπει να καθίσει μια νύχτα πριν την σερβίρετε,
πηγή και φώτο από εδώ .sugarhero.com
το ειδαμε στις γλυκες τρελες
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια