Κέικ σαν τσουρέκι χωρίς ζάχαρη. Αφράτο κέικ σαν τσουρέκι χωρίς ζάχαρη, με μαχλέπι, κακουλέ και μερικά ακόμη απλά υλικά για όλες τις περιστάσεις!
- Γάλα φρέσκο 200ml
- νερό 100ml
- ξερή μαγιά 1 φακ.
- μαργαρίνη 100γρ σε θερ. δωματίου
- φυστικοβουτυρο 80γρ
- μελι 80γρ
- μαχλέπι 1 κ.γ.
- κανελά 1 κ.γ.
- Κακουλέ Μισό κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 2
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γρ. περίπου
- αυγα 1
- σπορέλαιο 50ml
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
- σταγόνες σοκολάτας Κατά βούληση μαύρης σοκολάτας
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για το γαρνίρισμα
Ένα νοστιμότατο κέικ θα δοκιμάσουμε σήμερα και φυσικά μιλάμε γι’ αυτό το αφράτο κέικ σαν τσουρέκι με μαχλέπι, κακουλέ, μερικά ακόμη απλά υλικά και χωρίς…ζάχαρη! Καλά διαβάσατε! Χωρίς ζάχαρη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το απολαύσετε όλο τον χρόνο χωρίς τύψεις και ενοχές.
Είναι σκέτος αφρός. Αυτό το κέικ σαν τσουρέκι χωρίς ζάχαρη λιώνει στο στόμα και σας υποσχόμαστε ότι θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε ακόμη και το Πάσχα να το φτιάξετε σαν μία παραλλαγή των κλασικών τσουρεκιών που κάθε χρόνο απολαμβάνουμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ σαν τσουρέκι χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, το νερό και την ξερή μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά στην άκρη αφού πρώτα το ανακατέψουμε λίγο, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, το αυγό και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Έπειτα ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, την κανέλα, το κακουλέ και το μαχλέπι. Επίσης προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του σταδιακά. Στο τέλος βάζουμε το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή.
Αφήνουμε την ζύμη για τουλάχιστον 1 ώρα στην άκρη σκεπασμένη και σε ζεστό μέρος. Μετά την 1 ώρα λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε ελαφρώς. Μεταφέρουμε την ζύμη σε μία μακρόστενη φόρμα και αφήνουμε για ακόμη μισή ώρα στην άκρη.
Δείτε ακόμα Κέικ με βρώμη χωρίς ζάχαρη
Περνάμε με πινέλο το κέικ μας με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού και ρίχνουμε λίγες σταγόνες μαύρης σοκολάτας και αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά, στον αέρα.
Tips για το κέικ σαν τσουρέκι χωρίς ζάχαρη
Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Αντί για 2 βανίλιες μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι που φουσκώνει μόνο του στο ζύμωμα.
Η χρυσοχέρα μας στο μισό έριξε λιωμένη σοκολάτα και το έκοψε σε φέτες. Τύλιξε τις φέτες σε μεμβράνη και τις διατήρησε στο ψυγείο. Μπορούμε να βάλουμε φέτες κέικ και στην κατάψυξη. Η ζύμη μας δεν πρέπει να είναι ζυμαράκι που πλάθεται. Πρέπει να είναι λίγο ρευστή για να βγει αφράτο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βικυ Λαγοπατη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια