Τα έχετε δοκιμάσει; Ε ήρθε ο καιρός να το κάνετε. Αυτά τα μαλακά σοκολασμένα μπισκότα ή Giant Chocolate Chip Cookies είναι το κάτι άλλο για μικρούς και μεγάλους. Μπουκιά και συχώριο φίλες και φίλοι μου.
Δοκιμάζετε ένα και μετά ακόμη ένα και μέσα σε μισή ώρα αναρωτιέστε που πήγαν όλα αυτά τα μπισκότα. Όταν τα δοκιμάσαμε, μας θύμισαν μπισκότα φούρνου που τρώγαμε πιο νέοι και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε ποια είναι η συνταγή.
Ε λογικά την βρήκαμε. Είναι σκέτη κόλαση αυτά τα μπισκότα ή Giant Chocolate Chip Cookies. Με σταγόνες σοκολάτας και μία μαλακή ζύμη μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ σας ή να γίνουν το τέλειο επιδόρπιο ή ένα υπέροχο γλύκισμα κάτι απογεύματα που θα λαχταρούσαμε ένα γλυκό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την καστανή και την λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό και το χτυπάμε κι αυτό μαζί μέχρι να αναμειχθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Τότε προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Επίσης βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτυπάμε καλά το μείγμα μας μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη. Προσθέτουμε τις γάλακτος και τις μαύρες σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν με την υπόλοιπη ζύμη.
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε 8 μπαλίτσες των 120 γρ. η μία ή των 80 γρ. η μία. Βγαίνουν περίπου 12 μπισκότα. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στο ψυγείο για 1 ώρα.
Δείτε ακόμα Συνταγή για μπισκότα σε σχήμα σοκολάτας
Στην συνέχεια αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 12 με 14 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε στο ταψί και εκτός φούρνου για 30 λεπτά.
Συμβουλές για Giant Chocolate Chip Cookies
Μπορούμε να τα ψήσουμε ανά 4 σε κάθε ταψί. Τα πιέζουμε ελάχιστα από πάνω όταν τα βάζουμε στο ταψί γιατί απλώνουν αρκετά. Αν θέλετε τα καταψύχετε τα μισά και τα ψήνετε άλλη φορά όπως είναι παγωμένα για 2-3 λεπτά παραπάνω.
Μπορείτε να βάλετε μόνο γάλακτος σταγόνες σοκολάτας ή μόνο μαύρες σταγόνες σοκολάτας. Τα μπισκότα μένουν φρέσκα για 4 με 5 μέρα. Αν δεν έχετε μαλακή καστανή ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη την ποσότητα σε λευκή ή το αντίθετο, όχι όμως με άλλο είδος ζάχαρης. Αν θέλετε για μπισκότα 60 γρ. το καθένα, θα ψήσετε για περίπου 9-10 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Elena Psillia
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
- βουτυρο 125γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- καστανή ζάχαρη 100γρ μαλακή
- ζαχαρη 75γρ λευκή κρυσταλλική
- αυγα 1 μεγάλο
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 + 1/2 κγ
- σοδα 1/2 κγ μαγειρική
- αλατι 1/2 κγ
- σταγόνες σοκολάτας 150γρ γάλακτος
- σταγόνες σοκολάτας 150γρ μαύρης
Υλικά
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή